IVN Winterwandeling naar Nieuwersluis

De Ronde Venen - Op zaterdag 17 maart organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn de laatste winterwandeling van dit seizoen. Deze wandeling start in het historische centrum van Loenen aan de Vecht en via het jaagpad langs de Vecht gaat de wandeling richting Nieuwersluis.

In het buitengebied van Loenen en Nieuwersluis voert de wandeling langs verschillende waterwegen: behalve de Vecht, de Nieuwe Wetering en het Amsterdam-Rijnkanaal, is er ook de Drecht. Hoe deze waterwegen verbonden zijn, zal blijken tijdens de wandeling. Voorbij Fort Nieuwersluis en het weidegebied van de polder Mijnden komt Loenen weer in zicht. 

De wandeling is ongeveer 8 km lang.

Verzamelen op 17 maart is om 09:30 uur bij de P&R parkeerplaats op de hoek van de Mijdrechtse Dwarsweg met de Ir. Enschedeweg. Vandaar wordt met zo min mogelijk auto's vertrokken naar het startpunt in Loenen aan de Vecht. De planning is om om ongeveer 12:30 uur terug te zijn.

Tips voor onderweg: trek waterdichte wandelschoenen en warme kleding aan en neem iets warms te drinken mee voor de korte ‘koffiestop’.

Aanmelden is niet nodig.

Deelnemers die meteen bij het startpunt willen beginnen, worden verzocht in de avonduren contact op te nemen met Hans Tuinenburg op telefoonnummer 06 18 08 23 28.

Kijk voor meer informatie over IVN op www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.

Foto: IVN

Geplaatst

maandag 12 maart 2018 | 12.26 uur

Laatst gewijzigd

maandag 12 maart 2018 | 12.59 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-