De Ronde Venen - Voorafgaand aan het grote verkiezingsdebat in De Boei in Vinkeveen, ondertekenden vertegenwoordigers van de politieke partijen CDA, D66, Lijst 8 kernen, PvdA/GroenLinks, Seniorenpartij De Ronde Venen en VVD, afgelopen maandagavond het Regenboog stembusakkoord van het COC Midden-Nederland.

Alleen CU-SGP en Ronde Venen Belang ondertekenden het stembusakkoord niet.

In het akkoord staan maatregelen op het gebied van LHBTI-emancipatie om in de komende raadsperiode uit te voeren. COC Midden-Nederland vraagt hiermee in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen aandacht voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI).

"Ik ben ontzettend blij dat deze partijen ons akkoord hebben getekend. We zien deze partijen als partners voor de komende vier jaar om voor LHBTI-inwoners van De Ronde Venen in actie te komen. De uitslag van de verkiezingen op 21 maart is natuurlijk ook erg bepalend, maar we rekenen erop dat ze hun best gaan doen om zoveel mogelijk punten uit het akkoord te realiseren", aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland. In het akkoord staan maatregelen die betrekking hebben op gemeentelijk beleid, het bevorderen van veiligheid, het ondersteunen van jongeren, kwetsbare groepen en zichtbaarheid.

COC Midden-Nederland nodigde in haar werkgebied alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen uit steun te geven aan een Regenboog stembusakkoord. Want al is in Nederland al veel bereikt voor LHBTI’s, toch krijgen ze nog altijd te maken met geweld, discriminatie, terwijl ‘homo’ op school het meest gebruikte scheldwoord is. Een proactieve rol van de gemeente op het gebied van LHBTI-emancipatie is daarom van groot belang.

Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam COC Utrecht en later onder de naam COC Midden-Nederland.

COC Midden-Nederland is lid van de federatie van COC’s en is onder meer actief in de gemeenten De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht en Woerden.

Meer informatie is te vinden op www.cocmiddennederland.nl.


Trefwoorden: gemeenteraadsverkiezingen 2018 lhbti regenboog stembusakkoord ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 13 maart 2018 | 17.17 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 13 maart 2018 | 17.42 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-