'Opruimactie legakkers Vinkeveense Plassen groot succes'

De Ronde Venen - De opruimactie op de legakkers in de Vinkeveense Plassen afgelopen zaterdag, was volgens de organisatoren, een groot succes. De opruimactie wordt zelfs verlengd, meldt de gemeente De Ronde Venen in een persbericht.

De belangstelling was, volgens de gemeente, zo groot, dat de actie deze week doorgaat. Afval dat zaterdag werd aangeboden en dat nog niet is opgehaald, wordt komende woensdag of donderdag van de legakkers meegenomen.

De opruimactie leverde twee containers en een werkboot vol met afval op die zaterdag zijn opgehaald.

De actie was een gezamenlijk initiatief van Belangenvereniging Vinkeveense Legakkers, Recreatie Midden-Nederland en gemeente De Ronde Venen. De Belangenvereniging nam de informatievoorziening richting legakkergebruikers voor haar rekening en de gemeente de coördinatie. Recreatie Midden-Nederland stelde materiaal en manschappen ter beschikking.

Legakkergebruikers hadden afgelopen zaterdag twee mogelijkheden om gratis hun afval aan te bieden. Ze konden het naar de verzamelplaats op Zandeiland 4 brengen of ze konden groter afval laten ophalen met de werkboot. Ruim 40 mensen maakten van gebruik van één van beide mogelijkheden.

Het aangeboden afval bestond onder meer uit koelkasten, kapotte surfplanken, (zeil)bootjes, oude barbecues, plastic stoelen en zelfs asbest. In totaal hebben de medewerkers van Recreatie Midden-Nederland ongeveer 120 kuub afval opgehaald.

Op de legakkers lag zoveel afval klaar, dat de werkboot het niet allemaal in één dag kon ophalen. Daarom vaart de boot van Recreatie Midden-Nederland woensdag en donderdag weer uit.

Alleen van mensen die zich van tevoren al hadden aangemeld en die zaterdag niet aan de beurt zijn gekomen, wordt het afval meegenomen. Het verzoek is om het afval te laten liggen, zodat vanuit de werkboot te zien is waar nog rommel ligt. Nieuwe aanmeldingen zijn niet meer mogelijk, donderdag wordt de opruimactie afgesloten.

Voor alle duidelijkheid: naar Zandeiland 4 kan geen materiaal meer gebracht worden.

Neem voor meer informatie over de verlengde opruimactie op de legakkers per e-mail contact op met Alex van Delzen van gemeente De Ronde Venen, via a.vandelzen@derondevenen.nl.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen vinkeveen vinkeveense plassen opruimactie legakkers
Geplaatst

dinsdag 15 mei 2018 | 17.15 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 15 mei 2018 | 18.38 uur

Auteur

Ferry Mulder