De Ronde Venen - Op dinsdag 22 mei vindt in het gemeentehuis in Mijdrecht een informatieavond plaats over de verkeerskundige aspecten van de nieuwbouwprojecten aan de Gosewijn van Aemstelstraat en aan de Prins Bernhardlaan, beide in Mijdrecht. 

De gemeente wil graag met omwonenden en belangstellenden in gesprek over de uitkomsten van verkeerskundig onderzoek voor de beide projectlocaties.

Ingenieursbureau Sweco heeft voor beide locaties een verkeerskundig onderzoek uitgevoerd. Voor de Gosewijn van Aemstelstraat betreft dit een mogelijke inrichting van de buitenruimte (parkeerplaatsen en eenrichtingsverkeer). Voor de Prins Bernhardlaan betreft dit twee ontsluitingsvarianten: één via de Stadhouderlaan en één via de Prins Bernhardlaan.

Om 19:00 uur start de bijeenkomst over de plannen voor de Gosewijn van Aemstelstraat, terwijl de bijeenkomst over de plannen voor de Prins Bernhardlaan om 20:00 uur start.

Belangstellenden kunnen via de ingang van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein de informatieavond in het gemeentehuis in Mijdrecht bezoeken. Tijdens de avond kunnen zij met medewerkers van de gemeente spreken over de door Sweco opgestelde stukken.

De gemeente besluit pas over de rapportage van Sweco nadat de reacties van de omgeving daarbij betrokken zijn.

De bouwprojecten aan de Gosewijn van Aemstelstraat en aan de Prins Bernhardlaan zijn een initiatief van woningcorporatie GroenWest. De woningen zijn primair bestemd voor senioren.

Aan de Prins Bernhardlaan wil de corporatie in drie bouwlagen 21 appartementen realiseren, met daaronder ruimte voor berging en parkeren. De plannen voor de Gosewijn van Aemstelstraat omvatten de nieuwbouw van 24 appartementen in drie lagen, met daaronder bergingen. In deze plannen is niet voorzien in parkeerruimte onder de woningen.

Neem voor nadere informatie contact op met de volgende medewerkers van de gemeente: Frank Dull, op telefoonnummer (0297) 29 17 82 of Nico Röling op telefoonnummer (0297) 29 18 17. Zij zijn per e-mail bereikbaar via f.dull@derondevenen.nl of n.roling@derondevenen.nl.

Klik op de links onder dit artikel om de rapportage van Sweco te lezen of te downoaden.

Op de foto's: huidige situatie Gosewijn van Aemstelstraat en Prins Bernhardlaan

Rapport van Sweco voor de Van Aemstelstraat (.pdf) Rapport van Sweco voor de Bernhardlaan (.pdf)


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht gosewijn van aemstelstraatstraat mijdrecht prins bernhardlaan mijdrecht appartementen voor senioren
Geplaatst

woensdag 16 mei 2018 | 00.53 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 16 mei 2018 | 02.53 uur

Auteur

Ferry Mulder