McDonald’s Zijdelweg in Uithoorn moet ’s nachts definitief dicht

Regio - Wie na een avondje stappen of iets dergelijks trek heeft in een salade, een hamburger etc., kan daarvoor niet meer terecht bij de McDonald’s aan de Zijdelweg. RTV Amstelveen schrijft dat de Raad van State bepaald heeft dat het hamburgerrestaurant langs de N201, zowel doordeweeks als in het weekeinde, gesloten dient te zijn tussen 00:00 en 07:00 uur.

In de zogenoemde startnotitie van de gemeente Amstelveen die in 2013 werd opgesteld, stond dat het restaurant ’s nachts gesloten zou zijn. Later voerde de gemeente echter op dat ’s nachts betekende dat het de sluitingstijden betrof die gelden volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van Amstelveen betrof. Die houden in dat horeca in Amstelveen doordeweeks gesloten moet zijn tussen 02:00 en 07:00 uur. In het weekeinde moet de Amstelveense horeca gesloten zijn tussen 03:00 en 07:00 uur.

De buren van het hamburgerrestaurant konden echter niet leven met de interpretatie van het begrip 's nachts' door de gemeente Amstelveen en spanden een rechtszaak aan. In augustus vorig jaar gaf de rechter de bewoners al gelijk en in een hoger beroep bij de Raad van State heeft de gemeente nu ook moeten buigen. 's Nachts is volgens de Raad van State het begin van de nacht, dus 00:00 uur.

Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep mogelijk. 

Bron: RTV Amstelveen


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen amstelveen raad van state nacht
Geplaatst

woensdag 11 juli 2018 | 14.39 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 11 juli 2018 | 16.02 uur

Auteur

Ferry Mulder