Burgemeester zet oplettende deelnemers Burgernet in het zonnetje

De Ronde Venen - Dankzij oplettende deelnemers is Burgernet opnieuw succesvol ingezet. Op vrijdag 8 juni jl. zijn twee kinderen uit Vinkeveen teruggevonden en op maandag 9 juli jl. werden twee verdachte jongens aangehouden. Burgemeester Maarten Divendal bedankte de betreffende Burgernetdeelnemers persoonlijk voor hun waardevolle bijdrage.

Op vrijdag 8 juni waren twee kleine kinderen even aan de aandacht van hun moeder ontsnapt op de Meerkoetlaan in Vinkeveen. De politie gebruikte Burgernet om naar hen uit te kijken. De heer Van Kreuningen zag de kinderen lopen op de Talingenlaan en waarschuwde de politie. Al snel werden de kinderen weer met hun moeder herenigd.

Een goede reden voor burgemeester Maarten Divendal om de heer Van Kreuningen met een attentie persoonlijk te bedanken.

Maandag 9 juli werd Burgernet opnieuw succesvol ingezet. De politie ontving een melding dat een buschauffeur met een mes was bedreigd. Twee jongens wilden gratis met de bus meerijden. De buschauffeur gaf aan dat dit niet mogelijk was en gaf ze de keus netjes te betalen of uit de bus te stappen. De jongens waren dit echter niet van plan en bleven in de bus. Een van hen liet een keukenmes zien.

De chauffeur drukte vervolgens op zijn alarmknop. Daarop werd een Burgernetmelding uitgestuurd met de signalementen van de jongens. Dankzij de oplettendheid van een Burgernetdeelnemer werden de jongens korte tijd later aangehouden.

Burgemeester Maarten Divendal heeft ook deze Burgernetdeelnemer persoonlijk bedankt.

“De Ronde Venen maakt sinds 2008 gebruik van Burgernet", vertelt burgemeester Divendal. "In de afgelopen jaren zijn tientallen succesvolle oproepen gedaan en werden met hulp van Burgernetdeelnemers onder andere verdachten opgepakt en werden vermisten gevonden. Inmiddels zijn ruim 6.600 inwoners van de gemeente aangesloten bij Burgernet. Dat betekent dat de politie bij elke oproep gebruik kan maken van heel veel extra ogen en oren om uit te kijken naar verdachten of vermisten. De kans dat de betreffende personen daadwerkelijk worden gesignaleerd, neemt daarmee enorm toe. De geslaagde acties op 8 juni en op 9 juli zijn daar weer
goede voorbeelden van,” aldus burgemeester Divendal.

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen politie, gemeente en inwoners. Deelnemers ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of een voertuig. Deelnemers met informatie kunnen rechtstreeks met de meldkamer contact opnemen. Burgernet kan in verschillende situaties worden ingezet, bijvoorbeeld bij diefstal of inbraak, bij doorrijden na een aanrijding, bij een beroving of bij vermiste personen.

Aanmelden voor Burgernet kan op www.burgernet.nl/aanmelden. Deelnemers dienen minimaal 16 jaar te zijn. Het is mogelijk dat deelnemers zich op verschillende adressen registreren, bijvoorbeeld op het werk- en woonadres.

Op de foto: Burgemeester Maarten Divendal bedankt de heer Van Kreuningen voor het uitkijken naar de twee vermiste kinderen in Vinkeveen.


Trefwoorden: bedreiging vermissing burgernet vinkeveen ronde venen rtv ronde venen burgemeester maarten divendal
Geplaatst

woensdag 11 juli 2018 | 16.22 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 11 juli 2018 | 17.38 uur

Auteur

Ferry Mulder