Parkeeronderzoek rondom Vinkeveense Plassen

Vinkeveen - In opdracht van gemeente De Ronde Venen wordt in juli en augustus rondom de Vinkeveense Plassen een parkeeronderzoek uitgevoerd, schrijft de gemeente in een persbericht.

Het onderzoek moet een goed beeld opleveren van het gebruik van de parkeervoorzieningen.
Deze gegevens worden gebruikt voor het opstellen van het Bestemmingsplan Plassengebied. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Empaction en Data Count.

Empaction en Data Count tellen het aantal auto’s en op welke plekken deze auto’s staan. Dit gebeurt door veldwerkers. Daarnaast wordt op openbare parkeervoorzieningen ook gekeken naar hoe lang er wordt geparkeerd en de herkomst van de parkeerders. Dit gebeurt op basis van het kenteken.

De herkomst wordt bepaald door een koppeling met data van RDW, de vroegere Rijksdienst voor het Wegverkeer. Hierbij wordt alleen de postcode verkregen, zonder verdere koppelingen zoals huisnummer, naam- en verdere adresgegevens.

Alle gegevens uit het onderzoek worden strikt vertrouwelijk behandeld. Na gebruik worden de gegevens van de kentekens verwijderd uit de databases van de gemeente en het onderzoeksbureau.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen vinkeveen vinkeveense plassen bestemmingsplan plassengebied parkeeronderzoek
Geplaatst

maandag 06 augustus 2018 | 01.08 uur

Laatst gewijzigd

maandag 06 augustus 2018 | 02.29 uur

Auteur

Ferry Mulder