Lorena Wiebes negende bij EK Wielrennen in Glasgow

Glasgow (GB)/Mijdrecht - Wielrenster Lorena Wiebes uit Mijdrecht is tijdens de afgelopen zondag verreden wegwedstrijd voor vrouwen geëindigd als negende. De wedstrijd werd gewonnen door de  Italiaanse Marta Bastianelli. Marianne Vos, de regerend wereldkampioen, werd tweede.

De Telegraaf schrijft dat dit een flinke domper was voor Nederland, dat met Anna van der Breggen en Floortje Mackaij lang op koers lag voor succes.

De 107 rensters vertrokken om 13:30 uur voor hun wedstrijd over negen rondjes. De totale afstand bedroeg 130 kilometer. Namens Nederland reden naast Vos (die vorig jaar won in Denemarken) en Van der Breggen wereldkampioene Chantal Blaak, Lucinda Brand, Floortje Mackaij, Sabrina Stultiens, Ellen van Dijk en Lorena Wiebes mee. 

In een aantrekkelijke wegwedstrijd leek het peloton zich ongeveer 15 kilometer voor het einde gewonnen te geven, waardoor het er erg goed uitzag voor Van der Breggen en Mackaij. Zij maakten namelijk deel uit van een kopgroep met verder Dani Rowe, Longo Borghini en Aude Biannic. 

Nederlands succes gloorde aan de horizon, maar plotseling viel de kopgroep stil en leek ook Mackaij af te haken. Van der Breggen en Borghini waren kort voor de finish de enige twee renners die overbleven voor de strijd om de winst.

In een zinderende slotfase probeerde Borghini weg te rijden bij Van der Breggen, die de Italiaanse echter op de voet volgde en in het wiel bleef. Het tweetal verloor plotseling te veel snelheid en zag het peloton tot zijn verbijstering ineens helemaal terugkeren in de wedstrijd.

Bastianelli profiteerde optimaal en kwam uiteindelijk als eerste over de meet. De gefrustreerde Vos volgde haar als tweede.

Bron: De Telegraaf


Trefwoorden: lorena wiebes glasgow mijdrecht ronde venen rtv ronde venen marianne vos
Geplaatst

maandag 06 augustus 2018 | 15.49 uur

Laatst gewijzigd

maandag 06 augustus 2018 | 17.16 uur

Auteur

Ferry Mulder