Gemeente spreekt provincie en Syntus aan op uitval bussen

De Ronde Venen - De provincie Utrecht en busmaatschappij Syntus Utrecht stellen alles in het werk om de uitval van bussen in De Ronde Venen zo snel mogelijk op te lossen. Ook gaan ze extra aandacht geven aan de communicatie over de uitval van bussen. Dat hebben provincie en Syntus toegezegd in een gesprek met wethouder Alberta Schuurs. 

Wethouder Schuurs: ,,Van verschillende kanten krijgen we signalen van inwoners die worden
geconfronteerd met uitvallende bussen. Dat is natuurlijk heel erg vervelend. In een gesprek met
gedeputeerde Dennis Straat van de provincie Utrecht en met vertegenwoordigers van busmaatschappij Syntus heb ik aangedrongen om uitval tot een minimum te beperken. Het lijkt er namelijk op dat onze gemeente onevenredig hard wordt getroffen door de uitval van busdiensten.’’

Eerder al maakte Syntus bekend dat zij momenteel de gevolgen ondervindt van een tekort aan arbeidskrachten. Het aantrekken van de markt heeft ervoor gezorgd, dat het aanbod van arbeidskrachten in het algemeen en van chauffeurs in het bijzonder, is opgedroogd. Dit betekent dat het voor Syntus steeds moeizamer wordt vacatures voor nieuwe buschauffeurs te vullen.

Syntus heeft daarom aangegeven dat in de provincie Utrecht busritten vervallen. In de praktijk blijkt echter dat het vooral geldt voor lijn 126 (Mijdrecht-Centrum – Amsterdam Bijlmer/Arena).

Tijdens het gesprek met wethouder Schuurs heeft Syntus de verwachting uitgesproken dat na de herfstvakantie het wegvallen van buslijnen zal zijn opgelost.

Tot die tijd blijft het eerder door Syntus aan de reizigers gegeven advies van kracht om voor vertrek hun reis te plannen met een reisplanner voor actuele reisinformatie. 


Trefwoorden: openbaar vervoer provincie utrecht uitval bussen provincie utrecht ronde venen rtv ronde venen gedeputeerde dennis straat wethouder alberta schuurs
Geplaatst

vrijdag 21 september 2018 | 01.34 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 21 september 2018 | 02.50 uur

Auteur

Ferry Mulder