13 geslaagden bij Horangi Taekwondo examens

Mijdrecht - Tijdens de taekwondo-examens voor verschillende banden bij Horangi Taekwondo  in Mijdrecht zijn ditmaal 13 kandidaten geslaagd.

De examens vinden bij Horangi 2 keer per jaar plaats. Deze keer werden de examens afgenomen
door de trainers Bas Bokkes en Remko van Gerven, met ondersteuning van Martien Hoogenboom, Casper Bulterman en Otto Koedooder.

Het taekwondo-examen bestaat uit verschillende onderdelen. Het eerste examenonderdeel is poomse, dit is een stijlvorm waarbij verschillende technieken in een vaste volgorde worden uitgevoerd. Tijdens de stapsparring valt een persoon aan en de ander maakt dan een verdediging en een tegenaanval. De examenkandidaten lieten zien dat zij hun technieken ook in relatie tot een tegenstander prima beheersen.

Bij het onderdeel sparren hebben de examenkandidaten de examinatoren ervan overtuigd dat ze veel variatie in huis hebben. Zowel aanvallend door zelfverzekerd en doelgericht te zijn, als
verdedigend waarbij het gaat om snel en doordacht te reageren op een aanval.

De sparringsvormen varieren afhankelijk van de graduatie van non-contact tot en met full-contact met beschermers.

Voor de hogere banden moeten de examenkandidaten verschillende realistische zelfverdedigingen laten zien tegen vastpakken of stokaanvallen. Voor deze hogere graduaties staat er ook een breektest op het programma, waarbij een houten plankje met een trap of stoot moet worden gebroken.

Jasper van der Elsken en Nando Bosman moesten dit spannende en spectaculaire onderdeel laten zien en zij braken beiden met een technisch goede schop een plankje.

De trainers kijken terug op een geslaagd examen, waarbij alle 13 deelenemers geslaagd zijn. De trainers feliciteren alle geslaagden en bedanken de andere examinatoren.

Kijk voor meer informatie over taekwondo of Horangi op www.horangi.nl of op de Facebookpagina van Horangi.


Trefwoorden: taekwondo examen taekwondo sport mijdrecht ronde venen rtv ronde venen casper bulterman remko van gerven martien hoogenboom otto koedooder bas bokkes
Geplaatst

donderdag 20 december 2018 | 01.53 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 20 december 2018 | 02.16 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-