Almere/Mijdrecht - Zondag 16 december jl. is Twirlpower uit Mijdrecht in de prijzen gevallen tijdens het Nederlands Kampioenschap Twirlen. Bovendien eindigden alle optredens van Twirlpower in de Top Tien.

Afgevaardigd waren Sanne van der Kroef die twee solo-onderdelen uitvoerde, Naomi van Zuylen die één solo-onderdeel uitvoerde, en het ensemble.

Sanne, die zich bij de voorronden bij de beste 15 had geplaatst,  trapte af, en wist met haar uitvoering de derde plaats te bemachtigen.

Hierna was het de beurt aan Naomi, die voor het eerst deelnam aan het Nederlands Kampioenschap. Zij stond bij de start van het NK al in de top 9 van Nederland. Haar doel was:  geen negende worden en goed opstrekken in de show. Helaas waren er wat drops (het vallen van de baton) tijdens haar uitvoering, maar ze stond er toch maar mooi.

In de middag was het ensemble aan de beurt. Tijdens het intrainen was de hele show nog eens in delen doorgenomen en de sfeer in de groep was goed,

Na het ensemble moest Sanne nog haar dance uitvoeren. Tijdens de voorronden was ze hiermee tweede geworden en was het zaak deze plek vast te houden! Met maar twee drops liep de show van Sanne echt heel goed, en kon een dolblije Sanne de vloer weer verlaten.

Bij de prijsuitreiking bleek Sanne met haar 1-baton een bronzen medaille te hebben gehaald en mag ze zich nu de nummer drie van Nederland noemen.

Naomi behaalde voor haar uitvoering de zevende plaats en hiermee was haar doel, geen laatste worden, behaald.

Ook het ensemble viel buiten de prijzen en behaalde een gedeelde vierde plaats.

Tenslotte kon Sanne voor haar dance de zilveren medaille ophalen bij de jury.

Verder bleek nog dat elk optreden van Twirlpower in de top 10 stond.

Twirlpower is de twirlafdeling van Muziekvereniging VIOS uit Mijdrecht. Kijk voor meer informatie over Twirlpower op www.twirlpower.nl.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht twirlpower zilver brons sanne van der kroef naomi van zuylen
Geplaatst

donderdag 20 december 2018 | 16.39 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 20 december 2018 | 17.23 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-