Bockbier Café Het Rechthuis in Top 3 Huisbier van het Jaar

Mijdrecht - Tot verrassing van velen is het bockbier van Café Het Rechthuis in Mijdrecht tweede geworden in de categorie 'Zwaar bier' bij de verkiezing van het Huisbier van het Jaar, meldt horecavakblad Entree Magazine. Hiermee rehabiliteert Het Rechthuis zich van de slechte beoordeling bij de vorige verkiezing.

Vorig jaar zond Het Rechthuis dit bier ook in, maar had de jury een hard oordeel. Het was in de ogen van de jury geen bockbier en leek volgens een jurylid nergens op.

Toen Gerrit Verweij van het Rechthuis om feedback vroeg is die kritiek naar voren gebracht. Het deed hem besluiten om met brouwer Spierbier Brouwerij uit Mijdrecht, opnieuw naar het recept te kijken en dit jaar opnieuw in te zenden. Die inzet om de kwaliteit te verbeteren is nu beloond met een tweede plaats.  Hierdoor staat Het Rechthuis na de derde plaats voor Blond vorig jaar, nu voor het tweede achtereenvolgende jaar in de Top 3.

De jury reageerde volgens Entree Magazine, blij verrast toen ze hoorde dat dit bier vorig jaar forse kritiek had gekregen, maar dat de ondernemer die ter harte had genomen en de receptuur vervolgens had aangepast.

Volgens het juryrapport is Het Rechthuis Bok een goed doordrinkbaar bier met zoethout en gebrande mout. Het is netjes gebrouwen en met enige diepgang. Volgens jurylid Tuinema zou dit bier goed hebben gescoord bij een bockbiercompetitie. Volgens jurylid Flissebaalje is Het Rechthuis Bok heel goed gebrouwen en toegankelijk. Jurylid De Lange gaf nog wel de tip om naar de gist te kijken, die bij het uitschenken al snel in het glas kwam.

Nummer 1 in de categorie 'Zwaar bier' is Smoke House Eagle van Frank’s Smoke House in Amsterdam geworden, terwijl Goochem van Café Gambrinus in Amsterdam op de derde plaats eindigde.

Bron: Entree Magazine


Trefwoorden: het rechthuis bok huisbier van het jaar mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

zaterdag 05 januari 2019 | 01.49 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 05 januari 2019 | 02.20 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-