Dealergroep Peugeot Groene Hart overgenomen

Mijdrecht - Dealergroep Peugeot Groene Hart is overgenomen, schrijft de website Automotive Online. Peugeot Groene Hart (PGH) ontstond in 2016 toen de Peugeot-dealers Van Jaarsveld, Hans Lammers en Boonstoppel fuseerden. Het bedrijf telde zes vestigingen, waaronder één in Mijdrecht.

PGH wordt overgenomen door Van Mossel Automotive Groep en Visscher Autogroep. 

Visscher Autogroep neemt de vestigingen van PGH in Alphen a/d Rijn, Waddinxveen-Gouda en Woerden over. Voorts gaat het een samenwerking aan met Van Jaarsveld, waarbij Van Jaarsveld onder de naam 'PGH Montfoort' als agent blijft.

In totaal neemt Visscher zo'n vijftig medewerkers over. "Voor ons is het een mooie overname die prachtig aansluit op de rayons die wij al voeren", zegt Frank Stavenuiter, algemeen directeur van Visscher Autogroep. Het bedrijf groeit door de transactie naar tien vestigingen. Behalve Peugeot voert Visscher Autogroep ook de merken Citroën, Hyundai en Fiat. Volgens Automotive Online verkoopt het bedrijf tussen de 4,5 en 5 duizend nieuwe auto's per jaar. 

De Van Mossel Automotive Groep neemt het klantenbestand en de circa dertig medewerkers van de vestigingen van Hans Lammers in Aalsmeer en Mijdrecht over en gaat het gebied bewerken vanuit Amstelveen.  De vestiging in Aalsmeer sluit en in Mijdrecht gaat Hans Lammers door als universeel autobedrijf. 

“De autobranche verandert zo snel dat grote investeringen noodzakelijk zijn voor een gezonde toekomst. De afstand van de vestiging in Aalsmeer naar Amstelveen is zo klein dat een investering in een nieuw pand niet logisch is. Om de toekomst voor onze medewerkers en klanten veilig te stellen hebben we heel bewust gekozen voor familiebedrijf Van Mossel", zegt Hans Lammers.

Directeur/groot aandeelhouder Eric Berkhof van Van Mossel stelt dat de overname van het medewerkers- en klantenbestand van de twee vestigingen van Hans Lammers past binnen de netwerkherstructurering die Peugeot momenteel doorvoert in Nederland. "Voor ons betekent het dat we een nog grotere klantengroep van dienst zijn."

De Van Mossel Automotive Groep loste eind vorig jaar Stern af als grootste dealerbedrijf van Nederland en verstevigt met deze overname zijn koppositie in de Automotive Dealerholding Top 60. In deze lijst staat Visscher Autogroep op plek 42. Door de overname komt het bedrijf in de top 30. 

Bron: Automotive Online


Trefwoorden: mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

zaterdag 05 januari 2019 | 02.34 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 05 januari 2019 | 02.51 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-