Vrouwen in Rondeveense politiek slaan handen ineen

De Ronde Venen - Een groot aantal vrouwen die actief zijn in de politiek in de gemeente De Ronde Venen hebben de handen ineengeslagen, en gaan op zoek naar meer vrouwen die politiek actief willen zijn, schrijft 'Politieke Vrouwen De Ronde Venen' in een persbericht.

“Meer vrouwen in de politiek zorgt voor een betere afspiegeling van de samenleving en komt de
kwaliteit van de democratie ten goede”. Met deze zin begint de flyer die door een groep enthousiaste in de politiek actief zijnde vrouwen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in de Willistee onder de aandacht van de aanwezigen werd gebracht.

Het is op de kop af 100 jaar geleden dat de vrouwen in Nederland kiesrecht kregen. Ondanks dat al veel is gebeurd, is volgens het persbericht, slechts één op de drie leden van de gemeenteraad van De Ronde Venen een vrouw. Is dat erg? Op zich niet, alleen is bekend dat groepen die meer divers zijn samengesteld beter werken. Er worden dan toch andere invalshoeken belicht en mogelijk een andere aanpak gekozen.

Vandaar dat de vrouwen die nu al actief zijn in de Rondeveense politiek, raadsleden, fractie-assistenten en wethouders van alle partijen de handen ineen hebben geslagen om op zoek te gaan naar geïnteresseerde vrouwen. Om mee te denken, mee te helpen en mee te doen.

Volgens het persbericht was de presentatie  van de vrouwen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst een aftrap. De groep zal op een aantal andere momenten nog activiteiten organiseren of daaraan meedoen, o.a. in samenwerking met het netwerk 'Zakenvrouwen De Ronde Venen'.

Op die manier hoopt de groep vrouwen meer vrouwen te bereiken die actief willen worden.

Vrouwen die interesse hebben kunnen op de Facebookpagina van Politieke Vrouwen De Ronde Venen meer informatie vinden. Contact opnemen kan met een van de leden van de groep, of per e-mail via politiekevrouwendrv@gmail.com.


Trefwoorden: nieuwjaarsbijeenkomst 2019 vrouwen actief in politiek vrouwenkiesrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 09 januari 2019 | 15.51 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 09 januari 2019 | 16.20 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-