Cursus oud-schrift lezen bij Historisch Centrum Vecht en Venen

Regio - Doet u historisch onderzoek en loopt u er tegenaan dat u het oude handschrift niet kunt lezen? Het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) organiseert dit najaar een beginnerscursus paleografie, het lezen van oud-schrift.

In de lessen leert u de basis van het lezen van het oud-Nederlandse schrift. Met nadruk op het schrift uit de zestiende tot en met negentiende eeuw. Na een inleiding over de ontwikkeling van het schrift leert u over de belangrijkste afkortings- en andere tekens.

Daarna komt de manier van transcriberen (het zo nauwkeurig mogelijk overschrijven) aan bod en leest u diverse teksten afkomstig uit de archieven van het RHCVV. Per les krijgt u één huiswerktekst mee om thuis uit te werken.

De docent is Sander Wegereef van het RHCVV.

De cursus paleografie voor beginners bestaat uit 8 lessen. Deze vinden plaats van 5 september tot en met 31 oktober a.s. (op 24 oktober is er geen les i.v.m. de herfstvakantie) op de donderdagavond van 19:30 tot 21:00 uur, op de locatie van het RHCVV aan de Schepersweg 6E in Breukelen (Cultuurhuis).

Deelname aan de cursus, inclusief lesmateriaal, koffie en thee, bedragen € 95 per persoon

Aanmelden voor deze cursus kan per e-mail via aanmelden@rhcvechtenvenen.nl.

Het minimum aantal deelnemers is 8, het maximum aantal deelnemers is 20. De aanmeldingen worden verwerkt in de volgorde van binnenkomst. Na de aanmelding wordt een bevestiging verzonden. 

Neem voor meer informatie over deze cursus contact op met Sander Wegereef op telefoonnummer (0346) 25 94 25.

Foto: RHCVV


Trefwoorden: cursus paleografie genealogie cultuur ronde venen rtv ronde venen sander wegereef
Geplaatst

maandag 08 april 2019 | 02.18 uur

Laatst gewijzigd

maandag 08 april 2019 | 03.35 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-