Amstelveen/De Ronde Venen - Een wagen van de Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland is afgelopen woensdag op de Maarten Lutherweg in Amstelveen aangereden. De dader heeft zich nog niet gemeld. De wagen die woensdag met spoed naar een dierenarts vertrokken met een aangereden kat, die later helaas is overleden.

In totaal waren de medewerkers nog geen kwartier binnen. Toen ze terug waren bij hun ambulance bleek er flinke schade te zijn aan het voertuig. Volgens medewerkster Ellen is de lak aan één kant behoorlijk beschadigd:

,,Je snapt niet dat mensen gewoon wegrijden na zoiets", zegt Ellen. ,,Op onze wagen zitten donkergroene/gele verfsporen. We zijn nog tevergeefs door de wijk gereden om te kijken of we een beschadigde auto in die kleuren konden vinden. De schade zit vrij hoog, dus we denken dat het een bestelbusje is geweest.”

De zoektocht naar de dader gaat door. Alle hulp is welkom. Ellen: ,,Wij hopen dat iemand iets gezien heeft of misschien camerabeelden heeft waar iets op te zien is. Wie tips of  informatie heeft kan bellen naar: 06 53 31 55 57.”

Een geluk voor de dierenambulance is dat de schade niet aan de nieuwste ambulance van Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland is aangericht. Het geld voor die nieuwe dierenambulance werd ingezameld, nadat in januari 2018 de vorige in brand was gestoken. Er werd een inzamelingsactie opgezet, die na twee dagen al voldoende geld had opgebracht om een nieuwe bus te kunnen afschaffen.

Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland rijdt sinds 2014 ook in Amstelveen en zet zich in voor het vervoer van zieke, gewonde en dode dieren. Ze werkt samen met de Dierenbescherming en dierenartsen in de regio. Ook halen ze zwerfdieren op en brengen die naar de dierenopvangcentra in de regio.


Trefwoorden: maarten lutherweg amstelveen amstelveen ambulance aangereden ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 11 april 2019 | 21.52 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 11 april 2019 | 23.08 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-