Informateur Waterschap AGV adviseert coalitie van vier partijen

Amsterdam - Emile Jaensch die zo'n twee weken geleden werd benoemd tot informateur bij het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) adviseert een coalitie van vier partijen, die elk een bestuurder voordragen voor het dagelijks bestuur van het waterschap. 

Jaensch bekeek welke partijen na de verkiezingen met elkaar samen willen werken in een coalitie. In zijn advies aan het algemeen bestuur bekeek Jaensch de verkiezingsuitslag van 20 maart. Ook bekeek hij de opdracht die er ligt voor het nieuwe bestuur, en de opgaves van het waterschap.

De VVD is met 5 zetels de grootste partij geworden in het algemeen bestuur, met iets meer stemmen dan de PvdA. Jaensch stelt een coalitie voor van VVD, PvdA, Water Natuurlijk en Ongebouwd. Deze vier partijen hebben samen een meerderheid in het algemeen bestuur. Hij stelt ook voor dat deze partijen elk één dagelijks bestuurder leveren.

De voorgestelde partijen gaan nu kijken of zij samen een coalitie kunnen vormen. Formateurs Jacqueline Verbeek-Nijhof (VVD) en Ruud Grondel (Water Natuurlijk) begeleiden de partijen daarbij. Het resultaat moet een coalitieakkoord zijn met brede steun binnen het algemeen bestuur.

Volgens informateur Jaensch zijn de belangrijkste onderwerpen voor de formateurs:

• De veranderende rol van het waterschap
• Klimaatverandering
• De invoering van de Omgevingswet in 2021
• Digitalisering

Op de foto: de beëdiging van het nieuwe algemeen bestuur van AGV


Trefwoorden: vvd ronde venen rtv ronde venen formateur ruud grondel formateur jacqueline verbeek nijhof informateur emile jaensch
Geplaatst

vrijdag 12 april 2019 | 01.22 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 12 april 2019 | 02.38 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-