Verdachten liquidatie Breukelen worden toch samen berecht

Schiphol/Breukelen/Mijdrecht - De drie mannen die worden verdacht van de moord op Jaïr Wessels in Breukelen staan op 10 mei a.s. alsnog samen met twee kopstukken van motorclub Caloh Wagoh voor de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. Dit bleek vandaag tijdens een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen de als kroongetuige naar voren gestapte Tony de G. en Howard K. 

Wessels werd in juli 2017 doodgeschoten bij station Breukelen. De G. en K. zouden de moord hebben gepleegd, Patrick S. (eerder al vrijgelaten uit voorarrest) zou de liquidatie hebben voorbereid. De later opgepakte Caloh Wagoh-kopstuken Greg R. uit Mijdrecht en Delano 'Keylow' R. worden gezien als opdrachtgevers.

Justitie wilde de moord op Wessels aanvankelijk onderbrengen in het bij de rechtbank Den Haag lopende onderzoek naar de beide kopstukken van Caloh Wagoh, om zo geen aparte strafzaken over dezelfde moord te hoeven voeren. Toen bleek dat dit wettelijk niet kon, is besloten het Haagse onderzoek bij de zaak-Wessels te voegen.


Trefwoorden: mijdrecht criminaliteit veiligheid ronde venen rtv ronde venen jair wessels greg r
Geplaatst

dinsdag 16 april 2019 | 01.09 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 16 april 2019 | 02.19 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-