Waterbeheerders geven kijkje in de keuken tijdens Week van Ons Water

De Ronde Venen - Van 1 tot en met 12 mei is het de Week van Ons Water. Tijdens die week willen de waterbeheerders in Nederland inwoners van Nederland bewust maken van het feit dat schoon, veilig en voldoende water niet vanzelfsprekend is.

Zij doen dat door het organiseren van allerlei activiteiten in de Week van Ons Water en door te laten zien wat er aan watermanagement gebeurt in Nederland. Waterbeheer in Nederland is namelijk nooit klaar en mensen zelf kunnen ook helpen bij het houden van droge voeten en schoon water. Tijdens de Week van Ons Water worden hier tips voor gegeven.

Vliegen over het IJsselmeergebied? Het kan tijdens de Week van Ons Water. Op 1 mei laten Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie Houtribdijk in Enkhuizen zien hoe ze met een nieuwe dijkversterking de plaatsen rond het IJsselmeer veilig houden. Met een virtual-realitybril kunnen bezoekers zien hoe de nieuwe zandoevers van de Houtribdijk ons in de toekomst gaan beschermen tegen het water en hoe ze bijdragen aan de biologische diversiteit in het IJsselmeer.

Op woensdagmiddag 1 mei wordt aan de kant van Enkhuizen een dijkinspectie uitgevoerd op de Houtribdijk. Met geavanceerde apparatuur wordt gekeken of de gloednieuwe oevers de juiste vorm hebben en sterk genoeg zijn. Deze nieuwe dijkversterking met zand is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek. Het is dus een unieke kans voor bewoners om een kijkje in de keuken van de waterbeheerders te nemen.

En er zijn veel meer van dit soort van buitentkansjes. Van slootsafari’s tot kanotochten en van water-escaperooms tot waterfietstochten. De waterschappen, Rijkswaterstaat, drinkwaterbedrijven en de watermusea in Nederland zetten van 1 t/m 12 mei hun deuren wijd open voor het publiek. Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.weekvanonswater.nl.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen watermanagement rijkswaterstaat
Geplaatst

vrijdag 26 april 2019 | 01.01 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 26 april 2019 | 02.28 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-