NL-Alert voortaan ook op digitale reclamezuilen

Regio - Komende maandag 3 juni, zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert weer een halfjaarlijkse controleberichten uit in heel Nederland.

De controleberichten en waarschuwingen van NL-Alert verschijnen met ingang van komende maandag ook op ruim 1.200 digitale reclamezuilen. Die staan vaak in de buurt van stations of winkelcentra.

Het is voor het eerst dat het controlebericht daarop wordt getoond. NL-Alert begint dinsdag een landelijke campagne om het publiek hierop te wijzen.

In december vorig jaar werden voor het eerst berichten van NL-Alert getoond op de digitale vertrekborden voor bus-, tram- of metro. Zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder kregen het controlebericht bij haltes en op stations onder ogen. Het controlebericht dat op 3 december 2018 werd verzonden, is door ruim 11 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen.

Door een NL-Alert informeert de overheid de bevolking over een ramp in de buurt en hoe in dat geval het beste kan worden gehandeld. De boodschap wordt via mobiele telefoons verzonden bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties.

Wie het controlebericht op maandag 3 juni rond het middaguur ontvangt, heeft een correct ingesteld mobieltje.

Bron: Telegraaf


Trefwoorden: controlebericht nl alert veiligheid openbare orde ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 30 mei 2019 | 14.11 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 30 mei 2019 | 15.22 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-