Flitspaal op N201 bij Vreeland blijft de productiefste

Regio - Hoewel in de eerste vier maanden van dit jaar ruim 20.000 automobilisten minder werden bekeurd, blijft de flitspaal op de N201 bij Vreeland de meeste snelheidsduivels op camera vastleggen. Want met nog altijd 14.971 snelheidsovertredingen neemt de boetekast op de provinciale weg tussen Hilversum en Vinkeveen opnieuw de nummer één positie in op de gehate ranglijst, schrijft De Telegraaf in een artikel op haar website.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) met betrekking tot het aantal overtredingen per flitspaal in ons land. Opvallend is dat vooral de provincie Zuid-Holland van januari tot en met april extreem hoog scoort, met bijna een derde (349.950) van het totaa laantal van 1.105.590 bekeuringen dat in die periode is uitgedeeld. 

In ons land staan 641 vaste flitspalen die 24 uur per dag aanstaan en waar de pakkans dus 100% is. Maar ook al weet je alle flitspalen te staan en haal je alleen daar je voet van het gaspedaal, dan nog loop je risico. Met mobiele laser- en radarapparatuur en staandehoudingen wordt actief gejaagd. De eerste vier maanden van dit jaar leverde dat ruim 560.000 boetes op.

„We zien een daling van het aantal overtredingen bij flitspalen ten opzichte van vorig jaar”, zegt Marloes van Kessel van de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie. „Dat komt mede door gedragsbeïnvloeding via communicatie en inrichting van de weg. Maar we zien ook wel het effect van gewenning; het aantal overtredingen bij een flitspaal is over het algemeen net na plaatsing van de paal hoger dan daarna. Daarnaast rijden mensen langzamer door files, en zijn er werkzaamheden waardoor flitspalen soms tijdelijk uit staan.”


Trefwoorden: flitspaal vreeland n201 regio ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

zaterdag 08 juni 2019 | 02.04 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 08 juni 2019 | 03.14 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-