College van B&W neemt voorstel Centrumplan Vinkeveen terug

De Ronde Venen - Het college van B&W heeft afgelopen dinsdagavond het raadsvoorstel inzake het Centrumplan Vinkeveen teruggenomen. Het voorstel zal naar verwachting in februari volgend jaar opnieuw behandeld worden.

In het raadsvoorstel werd de gemeenteraad voorgesteld in te stemmen met de als variant 2 aangemerkte invulling van het Centrumplan Vinkeveen. In deze variant zou een nieuwe ontsluiting van Vinkeveen op de N201 worden aangelegd op de Ringdijk. Verder behelsde het voorstel een opdracht aan het college van B&W te komen met een volledige en gegarandeerde dekking van het exploitatieplan, en om de provinciale bijdrage voor de volledige kosten voor de aanleg van een nieuwe ontsluiting op de N201 zeker te stellen.

Tijdens de drie uur durende behandeling van het voorstel in de commissie Ruimtelijke Zaken, werd duidelijk dat er nog te veel onduidelijkheden waren over de dekking van de kosten, over de totale kosten voor de gemeente, en over de risico's die de gemeente liep. Ook was niet duidelijk hoe een geprojecteerde doorvaart naar de Vinkeveense Plassen gerealiseerd zou worden.

Voorts kon het college in de persoon van wethouder David Moolenburgh, niet duidelijk maken hoe het zat met de verhuizing van de Albert Heijn-supermarkt naar het nieuwe centrum van Vinkeveen. De verhuizing van de Albert Heijn is namelijk van groot belang voor het slagen van de plannen voor het centrum van Vinkeveen. 

Toen aan het einde van de avond duidelijk werd dat het voorstel eigenlijk niet rijp voor behandeling in de gemeenteraad, nam wethouder Moolenburgh zelf het initiatief het voorstel terug te nemen, zodat alle vragen beantwoord konden worden, en alle onduidelijkheden opgelost konden worden.

Het voorstel zal nu naar verwachting in februari volgend jaar opnieuw in de commissie Ruimtelijke Zaken behandeld worden, waarna in de gemeenteraadsvergadering eind februari, een besluit over het voorstel kan worden genomen.


Trefwoorden: timpaan terrein adelaar centrumplan vinkeveen vinkeveen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 07 december 2016 | 01.11 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 07 december 2016 | 02.07 uur

Auteur

Ferry Mulder