Drukke dagen voor hulpdiensten

De Ronde Venen - Het zijn drukke dagen geweest voor de hulpdiensten in De Ronde Venen. Afgezien van wat kleinere incidenten, noteerden wij de volgende gebeurtenissen.

Afgelopen donderdag raakten bij een woningbrand in Vinkeveen een bewoner en zijn hond gewond. 

Buren zagen rook komen uit het raam van het huis aan de Klijne Meer, en waarschuwden de brandweer. Eenmaal aangekomen bleek de brand mee te vallen, maar was er wel flinke rookontwikkeling.

De bewoner kwam bij bewustzijn, en werd naar het ziekenhuis gebracht. De hond moest mee met de dierenambulance. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Op vrijdag nam de politie in Waverveen twee auto's in beslag. Ze werden vrijdagmiddag aangetroffen op een erf aan de Botsholsedwarsweg. Het adres werd achterhaald via het gps-signaal van een gestolen auto.  Op het terrein stond een zeecontainer met daarin de auto's. De politie hield ook een verdachte aan.

Zaterdagavond raakte bij Waverveen een persoon gewond bij een ongeval op de kruising Hoofdweg - N201. Twee auto's botsten daar door nog onbekende oorzaak op elkaar. Een van de inzittenden raakte gewond en werd in de ambulance nagekeken. 

Zondagochtend reed op de Waverdijk in Abcoude een auto het water in. De bestuurder kon zelf uit de wagen komen en vluchtte vervolgens een weiland in. Toen de brandweer aankwam, bleek de auto dus al leeg te zijn.

Agenten reden vervolgens naar de woning van de eigenaar van de auto. Die deed zelf open, maar zei niet te weten waar zijn auto was. Wie er dan wel achter het stuur van de wagen zat is dus nog onduidelijk. De politie onderzoekt nu wat er precies is gebeurd.

Tenslotte vond zondagavond weer een ongeluk plaats op de N201 bij Vinkeveen.  Rond 17:15 uur reed een donkerkleurige Volvo de N201 op via de oprit richting de A2. Daarbij zag de bestuurder waarschijnlijk het overige verkeer op de N201 over het hoofd. Dat moest dan ook vol in de remmen om een aanrijding met de Volvo te voorkomen.

De Volvo ging vrijuit, maar andere bestuurder knalden hierdoor op elkaar en ook tegenliggers werden bij het ongeluk betrokken. Uiteindelijk raakten vijf auto's beschadigd. Alle inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Doordat bij het ongeluk ook tegenliggers betrokken waren was de N201 afgesloten. Verkeer moest gebruikmaken van de voegstroken om hun weg te kunnen vervolgen.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de Volvo, omdat hij is doorgereden. Ook getuigen mogen zich melden.

Bronnen: RTV Utrecht 0297.nl


Trefwoorden: a2 hoofdweg waverveen n201 hulpdiensten ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

zondag 18 december 2016 | 23.47 uur

Laatst gewijzigd

maandag 19 december 2016 | 00.18 uur

Auteur

Ferry Mulder