Syntus op bedrijventerrein Mijdrecht door snel handelen gemeente

Mijdrecht - Op dinsdag 20 december 2016 verwelkomde wethouder Anco Goldhoorn vervoermaatschappij Syntus op het bedrijventerrein Mijdrecht.

Janine van Verseveld (accountmanager Syntus): “De gemeente De Ronde Venen reageerde zeer snel op ons verzoek om mee te denken over een goede locatie voor onze busstalling. Hun advies en adequate handelen zorgde ervoor dat we bewust voor De Ronde Venen kozen om onze 24 bussen te stallen en een wasplaats voor de bussen en verblijfsruimte voor de chauffeurs te realiseren.”

Met de start van Syntus Utrecht in de provincie Utrecht verandert ook de dienstregeling. Syntus biedt vanaf 11 december 2016 meer en beter openbaar vervoer. Met de interactieve reisplanner op www.syntusutrecht.nl kunnen reizigers een begrijpelijk en actueel overzicht krijgen van hun reismogelijkheden.

Syntus is een 100% dochteronderneming van de wereldwijde mobiliteitsonderneming Keolis.

De gemeente De Ronde Venen merkt dat er weer toenemende interesse voor vestiging op bedrijventerrein Mijdrecht is; de markt trekt weer aan. Wethouder Anco Goldhoorn: “Het bedrijf Syntus is een mooie aanvulling op de al gevestigde bedrijven in onze gemeente en brengt werkgelegenheid met zich mee in de hele provincie Utrecht. Zo had Syntus voor de start van deze concessie buschauffeurs nodig.”

Anita Brederode (accountmanager Participatie gemeente De Ronde Venen): “Toen wij vernamen dat Syntus zich ging vestigen in Mijdrecht, hebben wij contact opgenomen om te kijken hoe mensen in een uitkeringssituatie in het ‘nieuwe concept’ passen. Dit heeft geresulteerd in twee kandidaten die mogelijk als vrijwilliger starten op het besturen van de buurtbus. Daarnaast is de schoonmaak van de bussen uitbesteed aan een professioneel schoonmaakbedrijf dat nauw samenwerkt met de gemeente in het aannemen van mensen uit de Participatiewet.”

Gemeente De Ronde Venen gaat graag in een vroegtijdig stadium in gesprek met bedrijven die zich willen vestigen of wensen te verplaatsen in de gemeente. Voor meer informatie kan per e-mail contact worden opgenomen met de accountmanager bedrijven van de gemeente De Ronde Venen, mevrouw Evelyne Brandenburg via e.brandenburg@derondevenen.nl

Eigen foto's


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht bedrijventerrein mijdrecht syntus
Geplaatst

woensdag 21 december 2016 | 00.48 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 21 december 2016 | 01.07 uur

Auteur

Ferry Mulder