Luc van Lonkhuijzen uit Abcoude genomineerd voor Rookvrije Generatie Award

Abcoude - Luc van Lonkhuijzen uit Abcoude is genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds.

Van Lonkhuijzen nam al in 2015 het initiatief om de voetbalclub van zijn zoon, FC Abcoude, en de hockeyclub van zijn dochter, Hockey Vereniging Abcoude, rookvrij te maken. Hij was daarmee een van de eersten in Nederland.

Luc: “Zien roken doet roken, dus het is belangrijk om kinderen te beschermen. Ik zet me er nu voor in om in Abcoude álle sportverenigingen en alle schoolpleinen rookvrij te maken. En dat in winkels de rookwaren op een voor kinderen niet zichtbare plek liggen. Ik ben voor een Rookvrije Generatie omdat het zo enorm moeilijk blijkt om te stoppen met roken. Je kunt beter niet beginnen!”

Luc is daarom genomineerd voor de Rookvrije Generatie Award. De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds hebben deze Award in het leven geroepen, om te laten zien welke inspirerende stappen er al worden gezet. De initiatiefnemers zeggen daarover: 'samen zijn we op weg naar een Rookvrije Generatie. Op steeds meer plekken in Nederland worden mooie initiatieven genomen.'

Afgelopen jaar werd de Rookvrije Generatie Award gewonnen door mevrouw Hanke Bruins Slot, Tweede-Kamerlid van het CDA, voor haar inzet voor de rookvrije zwangerschap.

Dit jaar worden er vier Awards uitgereikt, voor vier categorieën: personen, sportverenigingen, scholen en recreatie.

Het publiek kan d.m.v. het uitbrengen van een stem mede bepalen wie de Award dit jaar wint. De stemmen van het publiek tellen voor 50% mee in de einduitslag. De andere 50% van de punten wordt door de jury toegekend. De Award wordt op 22 februari a.s. uitgereikt.

Stemmen op Luc van Lonkhuijzen kan HIER in de categorie personen.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen abcoude fc abcoude hockey vereniging abcoude hartstichting rookvrije generatie rookvrije generatie award luc van lonkhuijzen
Geplaatst

zaterdag 04 februari 2017 | 01.29 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 04 februari 2017 | 01.54 uur

Auteur

Ferry Mulder