Advisor ICT Solutions uit Mijdrecht onderdeel Futureproof Group

Mijdrecht - Ict-dienstverlener Advisor ICT Solutions (Advisor) uit Mijdrecht wordt onderdeel van de Futureproof Group, dat is opgericht door het Amsterdamse MKB Fonds. Joheco Automatisering en Ultra-X uit Hillegom en De Computerwacht uit Bodegraven zijn al onderdeel van de groep.

Marktlink Fusies & Overnames werd door Advisor-oprichter en oud-directeur Ab Haveman ingeschakeld om een strategische koper te vinden. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Het voormalige managementteam van Advisor blijft in dezelfde samenstelling actief.

Het MKB Fonds heeft nu een meerderheidsbelang in handen. Advisor-oprichter en voormalig directeur Ab Haveman en huidig directeur Eric van ’t Boveneind zijn ook financieel betrokken bij de onderneming. Dit in de vorm van aandelen of een lening.

"Met het MKB Fonds zijn wij beter in staat om de door ons gewenste schaalvergroting en verdere professionalisering te realiseren. Naast een autonome groei wordt ook een groei door ‘buy and build’ mogelijk. Huidige en nieuwe klanten profiteren hiervan", aldus Van ’t Boveneind. 

Momenteel is er nog een verwevenheid tussen Advisor ICT Solutions en Advisor Software Solutions, dat zich onder andere specialiseert in software voor de sierteeltbranche. Deze verwevenheid wordt de komende tijd afgebouwd, zodat beide bedrijven op korte termijn volledig zelfstandig kunnen opereren.

Advisor, opgericht in 1985, bedient mkb-ondernemingen met meer dan één vestiging. De organisatie levert diensten op het gebied van netwerkinfrastructuur, telefonie, monitoring, hosting en werkplekbeheer. In totaal zijn er ruim 50 werknemers in dienst en realiseert de onderneming een omzet van ruim € 6 miljoen. Advisor werkt als partner van organisaties als KPN, Cisco, Microsoft, Uniserver en Ziggo.

MKB Fonds is in 2013 met de huidige ‘buy & build-strategie’ gestart door een eerste ict-gerelateerde investering van de Futureproof Group in Joheco Automatiseringen. Later volgden Unit-X en De Computerwacht. Joheco Automatiseringen is managed service provider en Cisco Cloud Infrastructuur-partner. Unix X test hardware en De Computerwacht is specialist op het gebied van dedicated cloud, Exact Globe en Exact E-Synergy-oplossingen.

Thomas Wals, directeur van MKB Fonds, ziet in de aankoop van Advisor veel voordelen. "De Futureproof Group en Advisor bedienen dezelfde type klant. Beide bedrijven kunnen door de samenwerking klanttevredenheid maximaliseren en profiteren van het delen van kennis en ervaring van bestaande medewerkers. Dit was een van de belangrijkste uitgangspunten van de transactie."

Bron: channelweb.nl


Trefwoorden: bedrijventerrein mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 22 februari 2017 | 16.29 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 22 februari 2017 | 16.45 uur

Auteur

Ferry Mulder