Nieuwe gezichten bij jury Rap & Ruig Race

Vinkeveen - De Rabobank Rap & Ruig Race vindt dit jaar plaats in het weekeinde van zaterdag 1- en zondag 2 juli 2017.

Op zaterdag 1 juli bouwen zo'n 30 teams op een eigen bouwlocatie in De Ronde Venen een boot. Ieder team krijgt hetzelfde pakket bouwmaterialen. De bouwlocaties worden op ludieke wijze bezocht door de befaamde Rap & Ruig om te controleren of de teams zich aan de reglementen houden.

Op de verschillende bouwlocaties wordt van alles georganiseerd en publiek is van harte welkom.

Op zondag 2 juli vindt de Rabobank Rap en Ruig Race plaats op Eiland 1 te Vinkeveen. De locatie is bereikbaar per boot, fiets en auto.

Om 13:00 uur vind de jurering plaats van de 30 creaties. Vanaf 14:00 uur leggen de teams, bestaande uit 6 tot 8 personen, één tegen één een parcours af (of zoveel als mogelijk is).

Publiek is van harte welkom, de entree is gratis en er zijn standjes met eten en drinken en volop muziek. 

De in Vinkeveen wereldberoemde Rap & Ruig vormen de jury. Alweer jaren geleden werden de rollen van Rap & Ruig ingevuld door het duo Krelis van der Linden Sr. en Harry van Genderen. Maar na het overlijden van Krelis van der Linden bedankte Harry van Genderen voor de eer om een duo te vormen met een ander. In de jaren die volgden heeft Nicky de Weille met verschillende anderen een kleurrijke invulling gegeven aan Rap & Ruig.

Dit jaar worden de rollen van Rap & Ruig ingevuld door een nieuw duo. Onder het mom 'de appel valt niet ver van de boom' en 'zo vader, zo zoon' treden Krelis van der Linden Jr. en Marcel van Genderen in de voetsporen van hun senioren.

Kijk voor meer informatie en/of inschrijven op www.rapenruig.nl.


Trefwoorden: vinkeveense plassen vinkeveen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

zaterdag 08 april 2017 | 02.33 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 08 april 2017 | 04.00 uur

Auteur

Ferry Mulder