38 verkochte legakkers brengen vier ton op

Vinkeveen - Afgelopen dinsdag werden in een openbare veiling 44 legakkers in de Vinkeveense Plassen geveild. Daarvan zijn er daadwerkelijk 38 geveild. De opbrengst van de privé-eilandjes voor het Recreatieschap Vinkeveense Plassen bedraagt € 440.000. Dit bericht de NOS op haar website.

Het Recreatieschap wilde van de legakkers af, omdat het onderhoud zou zijn.

Het laagste bedrag voor een legakker was € 1.000, terwijl de duurste legakker wegging voor € 50.000. De gemiddelde opbrengst per legakker bedroeg € 11.500.

Natuurorganisaties zijn tegen de veiling van de eilandjes. Ze zijn bang dat de nieuwe eigenaren er huisjes op gaan bouwen en de natuur daardoor verloren gaat.

Maar de kopers mogen niets bouwen op de eilandjes. Op illegale bebouwing staat € 50.000 boete. Mensen mogen op de eilandjes wel tuinstoelen neerzetten en picknicken. In de toekomst kan dit nog veranderen; de gemeente wil kijken of het bestemmingsplan gewijzigd kan worden. Zo kan bepaalde bebouwing toch mogelijk worden.

De zes legakkers die niemand wilde kopen blijven wel zoveel mogelijk onderhouden door het Recreatieschap. "Ze moeten wel behouden blijven," zegt een woordvoerder van het recreatieschap tegen RTV Utrecht.

Bron: NOS


Trefwoorden: verkoop legakkers vinkeveense plassen vinkeveen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 19 april 2017 | 01.18 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 19 april 2017 | 02.27 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-