Tonnie Bras haalt oude bekende naar FC Abcoude

Abcoude - FC Abcoude-trainer Tonnie Bras haalt een oude bekende van hem, Kemal Gezer, naar FC Abcoude, schrijft de website hetamsterdamschevoetbal.nl.

In het seizoen 2010/11 speelden beiden nog samen bij NFC. Komend seizoen werken de twee weer samen bij FC Abcoude. Bras, nu trainer van de zondag tweedeklasser, wist Gezer te overtuigen van zijn komst. De 33-jarige middenvelder komt over van competitiegenoot ZSGOWMS, waar hij zijn spullen al heeft ingeleverd.

Na afloop van de laatste wedstrijd voor de winterstop, tussen ZSGOWMS en FC Abcoude, spraken Gezer en Bras elkaar weer. Het ging over vroeger, in de tijd dat de twee onder Ton Bras sr. speelden en Tonnie Bras halverwege het seizoen het roer overnam. “Het was meteen weer een leuk gesprek. Ik ken ze allebei erg goed en daar is door de jaren heen niets aan veranderd. We hielden contact over volgend seizoen en van het één kwam het ander. Het leek mij leuk om onder hem te gaan voetballen en hij kon nog wel een ervaren middenvelder gebruiken. Tonnie is een goed persoon en soms heb je een beetje plezier nodig in het voetbal.”

Gezer trainde twee keer mee in Abcoude en was afgelopen weekend aanwezig bij de wedstrijd tegen United/DAVO (1-1). “Er staat een leuke, jonge groep die nog wat ervaring kan gebruiken. De spelers waren meteen enthousiast en er heerst een hele leuke sfeer. Vorige week heb ik besloten de overstap te maken. Tot het eind van het seizoen blijf ik bovendien meetrainen bij Abcoude.”

Hij is al vertrokken bij ZSGOWMS, waar hij bezig was aan zijn eerste seizoen. “Met twee kinderen – één van vijf maanden en één van vijf jaar – en een vrouw die onregelmatige werktijden heeft, miste ik teveel trainingen. Drie weken geleden heb ik besloten te vertrekken. Voor volgend seizoen hebben wij al afspraken gemaakt en valt het gewoon te combineren met FC Abcoude. Ik hoop dat ZSGOWMS erin blijft, want het zou leuk zijn om ze volgend seizoen tegen te komen.”

De middenvelder kijkt al uit naar volgend seizoen. “Ik heb het gevoel dat Abcoude met nog een paar gerichte versterkingen bovenin mee kan draaien. De doelstelling is de top-5 en dat moet met dit spelersmateriaal ook te doen zijn.” Gezer is de eerste aanwinst voor de Abcoudenaren.

Bron: hetamsterdamschevoetbal.nl


Trefwoorden: fc abcoude abcoude ronde venen rtv ronde venen kemal gezer tonnie bras
Geplaatst

woensdag 03 mei 2017 | 01.53 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 03 mei 2017 | 03.03 uur

Auteur

Ferry Mulder