Mijdrecht - Het distributiecentrum van Blokker in Mijdrecht wordt gesloten. Dat heeft Blokker Holding aan ons bevestigd in een e-mail naar aanleiding van door ons gestelde vragen.

Blokker stopt gefaseerd met de logistieke activiteiten in het distributiecentrum Mijdrecht. Dit geldt zowel voor de distributie ten behoeve van de Blokkerwinkels, als ook voor de distributie ten behoeve van de Big Bazar-winkels. Big Bazar is een dochtermaatschappij van Blokker

Het distributiecentrum zal uiterlijk 1 april 2018 worden gesloten. Het gaat hier om een voorgenomen besluit. 

Volgens Blokker Holding wordt in het distributiecentrum Mijdrecht op dit moment 15% van de logistieke activiteiten verricht ten behoeve van de Blokkerwinkels. Het overgrote deel van de logistieke activiteiten in het distributiecentrum verricht Blokker voor de Big Bazar-winkels.

De werkzaamheden en het volume voor de Blokkerwinkels kunnen volledig worden geaccommodeerd binnen het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen. De logistieke activiteiten voor Blokker in Mijdrecht worden dan ook gefaseerd stopgezet vanaf het tweede kwartaal van 2017 en ondergebracht in het distributiecentrum Geldermalsen.

De logistieke activiteiten voor Big Bazar in Mijdrecht worden naar verwachting in het eerste kwartaal 2018 stopgezet. Big Bazar zal dan overstappen naar een andere logistieke dienstverlener. 

De geruchten dat de winkelketen Hudson's Bay het distributiecentrum Mijdrecht na het vertrek van Blokker gaat gebruiken als distributiecentrum zijn inmiddels bevestigd.

Het aantal arbeidsplaatsen binnen het distributiecentrum Mijdrecht zal gefaseerd verminderen, waardoor medewerkers boventallig worden. De vrijgevallen ruimtes in het distributiecentrum Mijdrecht worden door de verhuurder aangeboden aan een nieuwe logistieke dienstverlener. Blokker zal zich inspannen om een deel van de medewerkers te begeleiden naar een baan bij deze dienstverlener. Blokker verwacht dat meerdere medewerkers hier op korte termijn al een baan krijgen.

Voor medewerkers die definitief boventallig worden is het Sociaal Plan van Blokker Holding B.V. van toepassing.

Op dit moment zijn er circa 90 mensen werkzaam in het distributiecentrum in Mijdrecht.

Foto's: RTV Ronde Venen


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht bedrijventerrein mijdrecht distributiecentrum blokker blokker holding
Geplaatst

maandag 08 mei 2017 | 11.20 uur

Laatst gewijzigd

maandag 08 mei 2017 | 14.37 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-