Amstelveen organiseert Sinterklaasintocht voortaan zelf

Amstelveen - Het Amstelveense college van B&W gaat ervoor zorgen dat de Sinterklaasintocht in Amstelveen dit jaar gewoon doorgaat, meldt de website Amstelveenz. Dat wordt dan wel een intocht met zwarte én gekleurde pieten. Afgelopen donderdag maakte het lokale Sinterklaascomité bekend te stoppen met de organisatie van de intocht in Amstelveen, waarmee deze op losse schroeven kwam te staan.

Tussen het Sinterklaascomité en de gemeente was ruzie ontstaan over de organisatie van de intocht. 

Het Sinterklaascomité is namelijk strikt voorstander van een traditionele intocht met Zwarte Pieten, terwijl de gemeente meer kleurenpieten tijdens de intocht wil zien. Maar ook vergunningtechnisch werd de organisatie van de intocht een steeds zwaardere opgave voor het vrijwillige comité, mede door steeds strenger wordende veiligheidsvoorschriften.

Tijdens overleg tussen gemeente en het comité, over de kleur van de pieten en de vergunning- en veiligheidsvoorschriften, wisten de partijen niet nader tot elkaar te komen. Dit was voor het Sinterklaascomité aanleiding de handen af te trekken van de organisatie van de intocht.

De gemeente laat in een reactie weten dat de intocht dit jaar wel doorgaat. Met welke organisatie is nog niet bekend. Volgens Amstelveenz gaat het college in ieder geval met andere organisaties praten. Uiteraard zal een van de voorwaarden van de gemeente zijn dat er ook veeg- en gekleurde pieten in de stoet meelopen.

Amstelveenz schrijft dat het college in een brief aan de gemeenteraad heeft gesteld: 'Nadrukkelijk hebben wij aangegeven dat Zwarte Piet niet weg moet, maar vergezeld zou kunnen worden door veeg- dan wel gekleurde pieten. Zo blijft het een kinderfeest voor iedereen. Als Amstelveen staan wij voor het behouden van tradities, maar vinden wij het ook belangrijk dat iedereen zich erkend en welkom voelt.'  

Bron: Amstelveenz.nl Foto: YouTube


Trefwoorden: kleurpiet zwarte piet amstelveen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

vrijdag 19 mei 2017 | 16.00 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 19 mei 2017 | 17.51 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-