Arjan Breukhoven geeft concert op Bätz-orgel in Janskerk

Mijdrecht - De concertcommissie Bätz Orgel te Mijdrecht kondigt in een persbericht aan, dat op zaterdag 27 mei a.s. de bekende organist Arjan Breukhoven een concert op het Bätz-orgel in de Janskerk in Mijdrecht zal geven. 

Breukhoven geeft gedurende het jaar zo’n 450 concerten, naast zijn medewerking aan opnames voor CD en radio- en TV programma’s in binnen- en buitenland.

Hij studeerde orgel aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en kreeg ook les van de Franse organist en pedagoog Gaston Litaize. Naast orgel studeerde hij koor- en orkestdirectie aan de prof. Kurt Thomasstichting.

Behalve in Nederland geeft Breukhoven ook solo-concerten of als begeleider van solisten en koren in vele landen binnen Europa, USA, Rusland en Australië. In 2014 werd hem voor zijn grote verdienste voor de Franse orgelmuziek, een zeer eervolle Médaille d’ Argent uitgereikt. Als pianist en organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld, zowel in de klassieke als in de lichte trend.

Het concert in Mijdrecht voert de bezoekers langs o.a. Chatschaturjans Sabre Dance; de Ritual Fire Dance van De Falla; de Vijfde Symfonie van Beethoven; de Notenkrakersuite van Tsjaikowsky en Flight of the Bumble Bee van Rimsky-Korsakov naar de West Side Story van Leonard Bernstein en Star Wars van John Williams.

Een prachtige combinatie van ‘vuurwerk’ op het orgel van zowel de klassieken als hedendaagse filmmuziek. Het thema voor dit concert is ‘de proeve der vertaling’ omdat bijna niets oorspronkelijk voor orgel is gecomponeerd, maar ‘vertaald’ is naar het orgel.

Het concert begint zaterdag 27 mei a.s. om 20:00 uur in de Janskerk te Mijdrecht.

De toegang is € 10, inclusief koffie of thee in de pauze.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen mijdrecht janskerk mijdrecht batz orgel mijdrecht filmmuziek arjan breukhoven
Geplaatst

vrijdag 19 mei 2017 | 17.10 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 19 mei 2017 | 18.32 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-