Mijdrechtse Zuwe in Amstelhoek vernieuwd

Amstelhoek - In aanwezigheid van omwonenden is afgelopen dinsdag de nieuwe rotonde Mijdrechtse Zuwe/Ringdijk Tweede Bedijking en een opnieuw ingericht deel van de Mijdrechtse Zuwe in Amstelhoek geopend. Gedeputeerde Verbeek-Nijhof en wethouder Alberta Schuurs keken samen met buurtbewoners naar het resultaat van de werkzaamheden die in april zijn gestart en die bijna gereed zijn. 

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof: “Samen hebben we met de omlegging van de N201 gezorgd voor een goede bereikbaarheid van de regio noordwest Utrecht én voor een goede leefbaarheid in de gemeente De Ronde Venen.”

De gedeputeerde droeg de heringerichte Mijdrechtse Zuwe alvast symbolisch over aan de Rondeveense wethouder Schuurs. De Ronde Venen is de nieuwe eigenaar van de weg en die gaat de weg beheren en onderhouden. “Hierbij is voldaan aan de wens van de gemeente om van de provincialeweg door Amstelhoek  een gemeentelijke weg te maken. De nieuwe inrichting van de weg met een kleine rotonde en een maximum snelheid van 30 km per uur, past bij de nieuwe lokale functie van de weg, ” aldus wethouder Alberta Schuurs.

De officiële overdracht van de weg van de provincie naar de gemeente zal naar verwachting in september plaatsvinden. Tot die tijd rondt de aannemer de werkzaamheden aan de Mijdrechtse Zuwe af en zet hij de puntjes op de i.

De rotonde en de herinrichting van de Mijdrechtse Zuwe zijn een vervolg op de omlegging van een gedeelte van de N201 door de provincie Noord-Holland. De omgelegde N201 heeft de route voor doorgaand verkeer overgenomen van de Mijdrechtse Zuwe (de oude N201) door Amstelhoek.

Op de foto draagt gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (rechts) symbolisch de Mijdrechtse Zuwe over aan wethouder Alberta Schuurs (links)


Trefwoorden: provincie noord holland provincie utrecht mijdrechtse zuwe n201 n196 amstelhoek ronde venen rtv ronde venen alberta schuurs jacqueline verbeek nijhof
Geplaatst

woensdag 05 juli 2017 | 20.59 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 05 juli 2017 | 22.06 uur

Auteur

Ferry Mulder