ATB Automation uit Mijdrecht neemt bedrijf uit Maarn over

Mijdrecht/Maarn - ATB Automation heeft per 1 juli 2017 Bönnekamp B.V. uit Maarn overgenomen, meldt ATB Automation op haar website.

Het bedrijf uit Maarn heeft zich in haar 75-jarige bestaan ontwikkeld tot specialist in mechanische aandrijftechniek, DIN, lagers en industriële specials, zoals klantspecifieke magneten, aansluit- en scharnierdelen voor gasveren en pneumatiek en overig draai- en freeswerk. Daarnaast heeft Bönnekamp de grootste voorraad gaffels, stangkoppen, kruiskoppelingen, aandrijfassen en kogelgewrichten in de Benelux.

Voor ATB Automation is de samenwerking met Bönnekamp een logische stap in de ontwikkeling en groei van het bedrijf. Voor Bönnekamp-directeur/eigenaar Leon Schoutsen zal na een gedegen overdracht ruimte ontstaan om aan nieuwe uitdagingen te beginnen. Onder zijn leiding is Bönnekamp tot een gerespecteerd, goed georganiseerd bedrijf uitgegroeid. Bönnekamp zal onder haar eigen naam producten en diensten blijven aanbieden.

Hoewel geen financiële details bekend zijn gemaakt, wordt de overnamesom door het FD geschat op enkele miljoenen euro's. De prijs correspondeert volgens het FD, met gemiddeld 5,5 keer het brutobedrijfsresultaat (ebitda) van het overnamedoelwit. Een waardering van vier à negen maal de ebitda is gebruikelijk voor technische groothandels in Nederland. 

ATB Automation is sedert 1 januari 2011 onderdeel van Indutrade Benelux, dat op haar beurt onderdeel is van de Zweedse industriële holding Indutrade. Indutrade Benelux stimuleert haar bedrijven om bedrijfsactiviteiten of productvertegenwoordigingen over te nemen. 

De uitbreiding van ATB Automation door de overname van Bönnekamp sluit dan ook geheel aan bij de Indutrade-visie. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.  

Foto: ATB Automation


Trefwoorden: maarn mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 13 juli 2017 | 01.30 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 13 juli 2017 | 02.53 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-