Wifac neemt RGP Green Solutions over

Mijdrecht/Rotterdam - Het op het Mijdrechtse bedrijventerrein gevestigde Wifac neemt per 1 oktober a.s. RGP Green Solutions uit Rotterdam over, meldt Wifac in een persbericht. RGP Green Solutions is volgens het persbericht een innovatief bedrijf dat onder andere vernieuwende vochtwatertoevoegingen voor alcoholvrij drukken en speciale inkten voor de verpakkingsdrukker levert. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Wim de Zwart, oprichter en eigenaar van RGP Green Solutions is specialist op het gebied van ‘groene’ grafische materialen en rijdt heel Nederland en België rond om drukkerijen van milieuvriendelijke adviezen te voorzien. Het kantoor van De Zwart is gevestigd in Hoogvliet - Rotterdam en zijn distributiecentrum staat in Alkmaar.

"De kennis van RGP Green Solutions en de producten die het bedrijf levert, vormen een mooie aanvulling op het assortiment dat Wifac op de markt brengt”, zegt commercieel manager Cock Kooiman van Wifac. “RGP is een specialist in alcoholvrije druktechniek. Die kennis halen we graag aan boord. Een andere belangrijke reden voor de overname is de aanvulling van ons productportfolio met low-migration inkten voor de verpakkingsmarkt, milieuvriendelijke reinigers en vochtwatertoevoegingen. Dit past prima bij onze verhoogde focus op de verpakkingsmarkt.”

Tussen de klanten van RGP Green Solutions en Wifac bestaat een zekere overlap. Kooiman verwacht mede daarom dat de overgang naar Wifac voor de relaties van RGP probleemloos zal verlopen. “Bestellingen lopen vanaf 1 oktober via de backoffice van Wifac in Mijdrecht.” De website van RGP Green Solutions blijft voorlopig in de lucht. 

Wim de Zwart kijkt uit naar de samenwerking. “Wifac neemt mij alle administratie  en distributie uit handen. Voor een kleine onderneming als RGP betekent dit een enorme winst. Ik kan me nog meer gaan richten op het adviseren van en verkopen aan het nu veel bredere klantenbestand."

Wifac zit momenteel in de transformatie van machineleverancier naar een total systems supplier in de Europese grafische industrie en wereldwijde verpakkingsmarkt.


Trefwoorden: grafimedia bedrijventerrein mijdrecht mijdrecht ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 20 september 2017 | 00.37 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 20 september 2017 | 02.31 uur

Auteur

Ferry Mulder