Vinkeveen – Afgelopen zaterdag 7 oktober stelde wethouder sport Alberta Schuurs officieel de duurzame zonnepanelen op het dak van het clubhuis van de korfbalvereniging De Vinken in Vinkeveen in werking. Wethouder Schuurs onthulde de opwekkingsteller in het clubhuis, waarmee de energiebesparende maatregelen voor de club duidelijk afleesbaar zijn.

De Vinken gaf bij monde van bestuurslid accommodatiezaken Eric Kortz een toelichting op de voorgeschiedenis van- en de overwegingen rond het project. Het aanschaffen van zonnepanelen is in samenwerking met de gemeente De Ronde Venen en de Natuur- en Milieufederatie Utrecht gerealiseerd. Kortz kon verklappen dat sinds de daadwerkelijk ingebruikname van de installatie, iets voor de zomervakantie, nu al een overschrijding van de opbrengsten ten opzichte van het jaargebruik is behaald.

Samen met enkele andere energiebesparende maatregelen op apparatuur en verlichting, zorgt het zonnepanelenproject bij de korfbalvereniging voor extra inkomsten in plaats van uitgaven.

Alberta Schuurs constateerde dat de weersomstandigheden afgelopen zaterdag weliswaar niet echt veel opbrengsten zouden opleveren, maar dat de energierekening van de club inderdaad zeker zal dalen. Zij bevestigde dat ook andere sportverenigingen de aanschaf van zonnepanelen overwegen.

Onder luid applaus van de aanwezigen drukte zij vervolgens op de denkbeeldige startknop en hief vervolgens met de heren Kortz van De Vinken en Nohlmans, adviseur verduurzaming van de NMU, het glas op deze heuglijke gebeurtenis.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen vinkeveen alberta schuurs eric kortz
Geplaatst

dinsdag 10 oktober 2017 | 00.52 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 10 oktober 2017 | 02.52 uur

Auteur

Ferry Mulder