Dorpsstraat Wilnis wordt parkeerschijfzone

Wilnis - Het college van B&W heeft besloten dat de Dorpsstraat in Wilnis een parkeerschijfzone wordt, waar, net zoals in Mijdrecht, maximaal twee uur geparkeerd mag worden. Dit blijkt uit een verkeersbesluit, dat afgelopen donderdag in de Staatscourant is gepubliceerd.

Hiermee komt het college tegemoet aan de wens van ondernemers in de Dorpsstraat. Deze ervaren dat parkeerplaatsen voor de winkels in de Dorpsstraat vaak langdurig worden bezet door (eigen) personeel, bewoners en bezoekers van de woningen. Voor de ondernemers is het echter van belang dat voldoende parkeergelegenheid is voor bezoekers van de winkels.

Het college ziet het commerciele belang in van de winkeliers en wil daarom meewerken aan meer parkeergelegenheid voor de doelgroep 'winkelende bezoekers'. Volgens het college zal het instellen van een parkeerschijfzone of blauwe zone er toe leiden dat meer parkeergelegenheid ontstaat voor kortbezoekers van de winkels.

Daarom heeft het college van B&W besloten een parkeerschijfzone voor twee uur in te stellen tussen Dorpstraat 31 Wilnis en de Stationsweg in Wilnis. De gemeente zal binnenkort de voorgeschreven borden plaatsen en de parkeervakken in het gebied markeren met een blauwe streep.


Trefwoorden: parkeerschijfzone dorpsstraat wilnis wilnis ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 26 oktober 2017 | 22.25 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 26 oktober 2017 | 23.49 uur

Auteur

Ferry Mulder