IVN-vogelexcursie naar Huizerpier en Wolfskamer

De Ronde Venen - Op zaterdag 4 november organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn een vogelexcursie naar de Huizerpier en de Wolfskamer.

Tijdens de excursie wordt de westelijke pier van het voormalige vissersdorp Huizen bezocht. Deze pier mondt uit in het Gooimeer en is onderdeel van de Randmeren. Aan de westzijde bevinden zich enkele eilandjes als een soort vooroever.

Deze, met lage vegetatie begroeide eilandjes, bieden voedsel en beschutting voor de vele overwinterende vogelsoorten die 's winters op de Randmeren te vinden zijn, zoals dodaarzen, pijlstaarten, ijsvogels en regelmatig ook kleine zwanen. Aan het einde van de pier is er een vergezicht over het Gooimeer. Zullen de eerste overwinteraars al gearriveerd zijn?

De excursie gaat daarna verder naar de nabijgelegen Wolfskamer. Dit stuk bos grenst, via een breed
stuk rietland, aan het Gooimeer. Hier zijn ook de typische bossoorten, zoals goudhaantjes staartmezen en goudvinken te vinden

Kortom: deze excursie biedt voor ieder wat wils!

Trek passende kleding aan, neem een lunch voor onderweg en een verrekijker mee.

Er wordt verzameld op de parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis. Vertrek is om 08:30 uur per auto, meerijden is mogelijk. De terugkeer is rond 15:00 uur.

Deelnemen aan deze excursie is gratis, met uitzondering van een eventuele vergoeding van autokosten in overleg met de bestuurder. Aanmelden voor de excursie is niet nodig.

Neem voor meer informatie contact op met excursieleider: Roy de Dood op telefoonnummer 06 23 55 95 28.


Trefwoorden: gooimeer wolfskamer huizerpier ivn ronde venen uithoorn ivn vogelexcursie wilnis ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

donderdag 26 oktober 2017 | 23.47 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 27 oktober 2017 | 00.59 uur

Auteur

Ferry Mulder