Gemeente maakt bezwaar tegen verlaging geluidsbelasting treinverkeer

De Ronde Venen - De gemeente De Ronde Venen maakt, samen met een aantal andere gemeenten, bezwaar tegen de verlaging van de geluidsbelasting door treinverkeer.

De staatssecretaris van Ifrastructuur en Milieu heeft op 6 september jl. besloten de toegestane hoogte van de geluidsbelasting door treinverkeer te verlagen. Hoewel dit een stap in de goede richting is, is de gemeente van mening dat het beter kan. Daarom maakt de gemeente, samen met de gemeenten Bunnik, De Bilt, Oudewater,Renswoude, Rhenen, Stichtse Vecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woerden en Zeist, bezwaar tegen het besluit van de staatssecretaris.

Wethouder Anco Goldhoorn van Milieu: "Het besluit van de minister (staatssecretaris, red.) biedt nog te veel ruimte om het geluid van treinverkeer te laten toenemen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om 's nachts luidruchtige goederentreeinen in te plannen. En gemeenten willen bij nieuwe ruimtelijke projecten langs het spoor het liefst rekening houden met een toegstaan geluidsniveau dat de werkelijkheid benadert. Nu is er een sterke groei van de geluidsbelasting mogelijk. Als het Rijk onze bezwaren overneemt, dan wordt het toegestane geluid langs het spoor lager. Dat is duidelijker en beter wat ons betreft."


Trefwoorden: bezwaar besluit staatssecretaris geluidsbelasting treinverkeer ministerie infrastructuur milieu ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

woensdag 15 november 2017 | 16.57 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 15 november 2017 | 17.19 uur

Auteur

Ferry Mulder