'Winegums voor atleten De Ronde Venen Marathon'

De Ronde Venen - Komende zondag, 19 november, vindt voor de eerste maal de De Ronde Venen Marathon plaats. Een marathon die de lopers door alle acht kernen van de gemeente voert. De gemeente geeft haar inwoners tips om van de marathon een succes te maken. De opvallendste tip is om de lopers winegums aan te bieden!

De Ronde Venen Marathon kent drie afstanden: de hele marathon, de duo-loop (waarbij twee lopers de marathon afleggen en elkaar afwisselen terwijl de een loopt en de anders fietst) en de 10 km-loop. Start van de marathon en van de duoloop is om 10 uur, start van de 10 km-loopis  om 11 uur. Gestart wordt in Abcoude, waar ook de finish is.

De marathon heeft een zeer afwisselend parcours langs kronkelende riviertjes, over een voormalige spoorbaan, door weilanden, onder de N201 door, over een natuurpad in het natuurgebied Botshol en langs vaarten. Na de start in Abcoude doet de marathon achtereenvolgens Baambrugge, Vinkeveen, Wilnis, Mijdrecht, De Hoef, Amstelhoek en Waverveen aan.

De gemeente ziet graag dat de marathon een succes wordt en geeft daarom haar inwoners vier tips:

- Moedig de lopers aan! Een kleurig lint aan lopers en fietsers slingert zich op 19 november door de gemeente. Zij kunnen de ondersteuning van publiek wel gebruiken! Laat zien hoe gastvrij De Ronde Venen is door (luid) te klappen en complimenten te geven. Dit waarderen (marathon)lopers echt!

- Houd rekening met de lopers! In het begin willen de lopers een snelle tijd maken en aan het einde slaat de vermoeidheid toe. Het is op het laatst voor veel lopers moeilijk om goed op het verkeer te letten. Houd dus rekening met de lopers als u ze met de auto en op de fiets tegenkomt: ze letten niet altijd even goed op.

- Bied de lopers iets lekkers aan! De energievoorraden worden minder en minder tijdens de marathon en lopers worden wat flauw van al dat water en sportdrank. Marathonlopers zijn gek op winegums, maar bijvoorbeeld ook op chocola of cola. En misschien heeft u een andere leuke versnapering. Ga langs de kant staan en bied het aan!

- Hang de vlag uit! Het is voor het eerst dat De Ronde Venen Marathon wordt georganiseerd. Honderden atleten doen mee en lopen door de acht kernen van de gemeente. Vier dit unieke evenement mee door de (gemeente) vlag uit te steken.

Meer informatie over de De Ronde Venen Marathon is te vinden op www.derondevenenmarathon.nl.

Klik op de link onder dit artikel voor de looproute.

Foto: website De Ronde Venen Marathon

Looproute De Ronde Venen marathon_2017 (.pdf)


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen
Geplaatst

donderdag 16 november 2017 | 17.28 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 16 november 2017 | 17.50 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-