Vinkeveens bureau verliest opdracht Rijkswaterstaat door foutief formulier

De Haag/Vinkeveen - Als gevolg van een uitspraak in kort geding van de rechtbank in Den Haag, verliest DHM Innfra uit Vinkeveen een reeds door Rijkswaterstaat aan hen vergunde opdracht aan een andere partij. De oorzaak: een foutief ingevuld formulier, schrijft Het Financieele Dagblad FD) op haar website.

Volgens het FD moet Rijkswaterstaat van de rechter de aanbesteding van een contract voor projectbeheersing herzien. De rechtbank Den Haag bepaalde deze week in een kort geding dat niet DHM uit Vinkeveen, maar ingenieursbureau Antea uit Heerenveen de aanbesteding heeft gewonnen.

Het FD schrijft dat Rijkswaterstaat de opdracht al aan DHM Infra had gegund, maar dat de rechter de aanbesteding ongeldig heeft verklaard. De voornaamste reden: het bedrijf heeft de formulieren onjuist en onvolledig ingevuld.

DHM Infra, een managementadviesbureau in de civiele techniek, had ingeschreven namens de Combinatie Partners in Projectbeheersing, waarin zeker zeven partijen participeren. Alle partners in deze combinatie hadden hun handtekening moeten zetten onder de aanbesteding, maar dat is niet gebeurd. Ook is een aantal partners met een kleine inbreng niet vermeld op het formulier. Daardoor is de inschrijving van de combinatie ongeldig, aldus de rechter.

De opdracht gaat nu naar het Friese Antea, het voormalige Oranjewoud, 'voor zover Rijkswaterstaat de opdracht nog wenst te gunnen', aldus de uitspraak.

Op de foto: het kantoor van DHM Infra in Vinkeveen


Trefwoorden: aanbesteding rechtbank den haag vinkeveen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

vrijdag 17 november 2017 | 15.34 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 17 november 2017 | 15.59 uur

Auteur

FD/Ferry Mulder