De Ronde Venen/IJmuiden - Op zaterdag 2 december organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn een vogelexcursie naar de zuidpier van IJmuiden. De 2,9 km lange pier is door zijn opbouw van betonnen blokken en keien een ware voedselkamer voor allerlei soorten zee- en kustvogels.

Naast de verschillende soorten meeuwen, scharrelen er ook steenlopers, kanoeten en paarse strandlopers tussen de keien door op zoek naar voedsel. En wat dacht u van de kleine drieteenstrandlopers die met de golven mee in ongelooflijk snelle pas langs het strand heen en weer rennen om zo het vers aangespoelde voedsel uit het zand te pikken.
Zij broeden op Groenland en overwinteren bij ons!

Omdat het laatste beetje van de vogeltrek nog gaande is, en veel vogelsoorten de kustlijn als trekroute gebruiken, is de kans aanwezig dat we misschien wel wat schaarsere soorten tegenkomen op weg naar hun overwinteringsgebieden in het warme zuiden.

Een bezoek aan deze pier staat garant voor het van dichtbij zien van vele vogelsoorten, een frisse neus én misschien wel een glimp van de bruinvissen en zeehonden in de Noordzee.

Trek passende kleding aan, neem lunch voor onderweg en een verrekijker mee.

Verzamelen is op de parkeerplaats bij de Nieuwe Begraafplaats aan de Ir. Enschedeweg in Wilnis. Vertrek is om 08:30 uur per auto, meerijden is mogelijk. De terugkomst staat gepland voor rond 15:00 uur. 

Uitgezonderd een eventuele in overleg met de bestuurder af te spreken vergoeding voor auto- en parkeerkostenosten zijn aan deze excursie geen kosten verbonden. Aanmelden voor de excursie is niet nodig.

Neem voor meer informatie contact op met excursieleider Christiaan Knaap op telefoonnummer 06 10 88 43 56.


Trefwoorden: pier ijmuiden ivn vogelexcursie ivn ronde venen uithoorn ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 20 november 2017 | 14.18 uur

Laatst gewijzigd

maandag 20 november 2017 | 14.34 uur

Auteur

Ferry Mulder