Acht jaar cel geëist in hoger beroep speedbootdrama Vinkeveen

Utrecht/Vinkeveen - RTV Utrecht schrijft op haar website dat het Openbaar Ministerie (OM) opnieuw acht jaar celstraf heeft geëist tegen Arnoud H., de bestuurder van de speedboot die in 2014 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de Vinkeveense Plassen. Daarbij kwamen twee mannen uit Leusden om het leven.

Behalve de celstraf eist het OM ook een vaarverbod van vijf jaar voor Arnoud H. De strafeis in hoger beroep is gelijk aan de eerdere eis van justitie.

H. ramde op 2 augustus 2014 met zijn speedboot een sloep met daarin vier vrienden uit Leusden. Twee van hen waren op slag dood, de anderen overleefden het ongeluk.

De drie inzittenden van de speedboot gingen er na het ongeluk vandoor, maar werden een dag later opgepakt. Agenten die hem aanhielden, roken dat hij drank op had. H. blies 60 ugl, maar het NFI berekende later dat het veel meer moet zijn geweest.

De rechtbank in Utrecht veroordeelde Arnoud H. vorig jaar tot vier jaar celstraf wegens dood door schuld, Zowel het Openbaar Ministerie als de verdachte ging in hoger beroep.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen vinkeveen vinkeveense plassen leusden speedboot ongeluk
Geplaatst

maandag 27 november 2017 | 16.00 uur

Laatst gewijzigd

maandag 27 november 2017 | 16.11 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-