Amstelveen - Het meidenblad 'Tina' bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden, vinden zij zelf. Het jubileum wordt gevierd met 'Tina de musical', een vrolijke familievoorstelling over een tiener met vlinders in haar buik en een oma die eeuwig jong is gebleven. En wat die allemaal van elkaar kunnen leren.

Het verhaal van 'Tina de musical' is al volgt: Tina heeft heel veel aan haar hoofd. Samen met haar beste vriendien Puck en Fabio zorgt ze elke week weer dat het blad gevuld is. Maar op een dag staat Bobby voor haar deur. De leukste jongen van de hele wereld. Haar hart gaat harder kloppen... maar ja, ziet Bobby haar wel staan? Hoe pak je dat aan? Haar moeder heeft geen tijd en pappa heeft geen verstand van vrouwen... nooit gehad. Gelukkig komt Oma uit Ibiza om haar kleindochter door haar eerste verliefdheid heen te helpen en van het meisje Tina een meid te maken!

Los van de voorstelling, die, volgens het persbericht, van zichzelf al heel erg leuk is, is het extra leuk dat de Amstelveense Eefje Kruijtzer in de regio Noord-Holland de hoofdrol Tina mag spelen.

Voorafgaand aan de voorstelling is de mini-musical 'Droppies' in de foyer van het theater te zien, Hierin krijgen de jongste auditanten van 'Tina de musical' alsnog de kans om zich aan het publiek te laten zien. In 'Droppies' is ook een aantal regionale talenten te zien, waaronder Pippa Molly uit Amstelveen, Lauren Erkamps uit Aalsmeer, Shanna Boom uit Aalsmeer en Lieke van der Haagen uit Abcoude.

Daarnaast hebben alle auditanten de mogelijkheid gekregen om ook één liedje mee te zingen en te dansen tijdens de voorstelling. Dit is speciaal als scene in de voorstelling verwerkt. Hier krijgen de eerdergenoemde talenten nog versterking van Merel Tuitert uit Aalsmeer, Luna van der Kolk uit Nieuw-Vennep en Amber van Damme uit Almere.

'Tina de musical' is geschreven en wordt geregisseerd door Dick van den Heuvel, terwijl Annick Boer (actrice, bekend van o.a. Kanniewaarzijn) Mariska van Kolck (actrice) en Ridder van Kooten (acteur, bekend van o.a. Nieuwe Tijden en diverse films en series op Disney Channel) de hoofdrollen spelen.

Foto's: Andy Doornhein


Trefwoorden: tina de musical abcoude ronde venen rtv ronde venen lieke van der haagen
Geplaatst

maandag 27 november 2017 | 17.15 uur

Laatst gewijzigd

maandag 27 november 2017 | 17.57 uur

Auteur

Ferry Mulder