Mijdrecht - Sinds vorige week heeft de Freerunning-afdeling van Turn & Acrovereniging GVM '79 (GVM’79) een echte Freeruntrainer, Samuël Wezer.

Tot nog toe werden de lessen gegeven door trainster Esther de Vries, die dat niet onverdienstelijk deed. Maar naast alle andere werkzaamheden voor GVM’79, werden de lessen haar wat teveel. Met Samuël, een Freerunner in hart en nieren, hoopt GVM’79 het freerunnen in Mijdrecht een nog grotere boost te geven en technisch nog betere Freerunners op te leiden.

Samuël is een jonge trainer en heeft zelf al 4 jaar ervaring met Freerunnen. Hij is begonnen als leerling en later als assistent van Parkoursdisciplines. Sinds een jaar is hij zelfstandig trainer. Naast Freerunnen volgt hij een opleiding “Sport en Bewegen”.

Hij vindt freerunning een geweldige sport, omdat je leert je soepel over verschillende obstakels te bewegen. Ook houdt hij ervan om overal met salto’s vanaf te springen. Zijn favoriete sprong is de “Kong”, waarbij je je met je handen van het obstakel afzet en met je knieën tussen je armen door springt. De coolste plek om te freerunnen is volgens Samuël in België, in een onbewoonde spookstad!

GVM’79 heeft veel vertrouwen in deze nieuwe trainer en hoopt dat nog meer jongens en meisjes naar de gymzaal zullen komen om kennis te maken met Samuël en met wat Freerunning inhoudt. Op de website van GVM'79 staat een video, waarin Samuël zichzelf voorstelt.

Freerunning is een veelzijdige sport, waarbij je jouw hele lichaam traint. Zowel souplesse als kracht en uithoudingsvermogen zijn belangrijke pijlers van deze sport. Tijdens de lessen wordt je sneller en behendiger, wat ook goed van pas kan komen bij het uitvoeren van eventuele andere sportactiviteiten.

Ben je geïnteresseerd geraakt in het freerunnen? Meldt je dan via de website aan voor een proefles. Je kunt altijd tweemaal gratis meedoen.

Samuël geeft les op donderdag om 19:00 uur en op vrijdag om 16:00 en 17:00 uur.


Trefwoorden: freerunning mijdrecht ronde venen rtv ronde venen samuel wezer
Geplaatst

woensdag 29 november 2017 | 17.01 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 29 november 2017 | 17.19 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-