Man uit Vinkeveen aangehouden bij inbraak

Capelle a/d IJssel/Vinkeveen - Inbrekers kregen afgelopen vrijdagavond op de Chopinstraat geen kans omdat buurtbewoners zonder twijfel de politie belden, schrijft de politie in een persbericht. Agenten vatten drie mannen, waaronder een man uit Vinkeveen, van 32, 42 en 51 jaar, op heterdaad in de kraag.

Vrijdag 1 december rond 19:45 uur meldden omwonenden van de Chopinstraat in Capelle dat ze drie mannen bij een deur zagen rommelen. De meldkamer stuurde snel meerdere politieauto’s naar het adres en de klopjacht begon.

Een van de verdachte rende net weg en sprong in een auto. De man was niet van plan de auto uit te komen en gaf totaal geen gehoor aan de opdracht van de politie. Na spuiten met pepperspray werkte hij wel mee.

De twee resterende verdachten waren richting de brandgang gerend. De agenten zetten de gang af en zochten in de achterliggende tuinen. Opeens hoorden ze gestommel en zagen ze de twee verstopt zitten in een plastic tuinkas. De mannen uit Capelle (42), Vinkeveen (32) en Nieuwegein (51) mochten mee naar het bureau en zitten voorlopig vast.

Hoort of ziet u iets verdachts, twijfel dan niet en bel 112. Het inbrekersgilde is vooral tijdens deze donkere dagen goed op dreef. In alle gevallen staat de politie op scherp en rijdt liever een keer te veel dan te weinig. Zorg dat uw huis goed is afgesloten, ramen dicht zijn en een lichtje aan als u weg bent.


Trefwoorden: op heterdaad betrapt inbraak vinkeveen capelle ad ijssel ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 04 december 2017 | 13.28 uur

Laatst gewijzigd

maandag 04 december 2017 | 13.38 uur

Auteur

Ferry Mulder