Veenlopers organiseren weer clinic voor PK Sport Bosdijkloop

Vinkeveen - Atletiek Vereniging De Veenlopers uit Vinkeveen organiseert weer een clinic ter voorbereiding op de PK Sport Bosdijkloop in Vinkeveen, die gelopen wordt op 18 februari 2018.

De 10-weekse clinic start op donderdagavond 14 december a.s. om 19:30 uur. Verzamellocatie is de Ontspanningsweg 1 in Mijdrecht (zij-ingang van Optisport). 

Er worden twee groepen gevormd nl. een voor de 5 km. en een voor de 10/21,1 km. Beide groepen worden door gediplomeerde trainers begeleid.

Hoewel de tijd tot de start van de 5 km-clinic wat kort is, kunnen deelnemers aan die clinic zich enigszins voorbereiden, door in de weken voordat de training van start gaat, te beginnen met 2x per week wandelen. Begin met 20 minuten stevig wandelen en probeer elke week een kwartier langer te wandelen. Zo bouw je ongemerkt na 4 weken al een aardige basisconditie op, waardoor het hardlopen tijdens de training makkelijker gaat.

Deelnemers aan de 10 km-clinic worden geacht minimaal 5 km. achter elkaar te kunnen hardlopen, terwijl de deelnemers aan de clinic voor de 21,1 km. geacht worden tenminste 10 km. achter elkaar te kunnen hardlopen.

De kosten voor deze clinic bedragen € 42,50. Dit is inclusief het inschrijfgeld voor deelname aan de PK Bosdijkloop 2018.

Aanmelden voor de clinic gaat via het Inschrijfformulier op www.veenlopers.nl, dat te vinden is onder het  onder het kopje 'Clinic PK Bosdijkloop'.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen vinkeveen clinics bosdijkloop
Geplaatst

dinsdag 05 december 2017 | 01.32 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 05 december 2017 | 01.59 uur

Auteur

Ferry Mulder