CDA tegen weg over Veendijk in Vinkeveen

Vinkeveen - Het CDA De Ronde Venen verzet zich tegen de plannen van het college van B&W voor een rondweg tussen de provinciale weg N201 en de Kerklaan in Vinkeveen. “We zijn ervan overtuigd dat er meer nadelen zijn dan voordelen”, aldus CDA-fractievoorzitter Rein Kroon.

“Het voortdurend uitblijven van eerder toegezegde onderzoeksresultaten baart ons grote zorgen. Wat ons betreft kan de stekker eruit. De voortdurende vertragingen stellen ons allesbehalve gerust.

Daarbij denken we vooral aan de nadelige gevolgen die er kunnen komen voor de gezondheid van de inwoners, de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers, de enorme drukte in het dorp en het milieu.

We willen die risico’s niet nemen. Hoe langer het duurt voor we de gevraagde informatie krijgen, des te duurder alles zal worden. De dekking is allerminst zeker en wij denken dat de gemeentelijke bijdrage te zwaar zal drukken op de begroting. We moeten realistisch blijven en ons niet willens en wetens bezighouden met het bouwen van luchtkastelen. De bescherming van de leefbaarheid van de dorpen staat bij ons voorop.”


Trefwoorden: veendijk centrumplan vinkeveen n201 vinkeveen ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

dinsdag 05 december 2017 | 19.24 uur

Laatst gewijzigd

zondag 10 december 2017 | 17.08 uur

Auteur

Ferry Mulder