Denk mee over het openbaar vervoer in de provincie Utrecht

De Ronde Venen - Sinds de start van Syntus Utrecht als openbaar vervoermaatschappij in de provincie Utrecht in december 2016, zijn de klachten over de dienstregeling, de vervallen buslijnen, gewijzigde routes etc. niet van de lucht geweest. Iedereen met klachten over het openbaar vervoer, maar ook iedereen die min of meer tevreden is over dat openbaar vervoer, krijgt nu de kans zijn/haar mening te laten horen.

Om het openbaar vervoer zo optimaal mogelijk en naar tevredenheid van de reizigers in te zetten, nodigen Syntus Utrecht en de provincie Utrecht reizigers in de provincie uit mee te denken over de nieuwe dienstregeling van Syntus Utrecht vanaf december 2018. Via een enquête kunnen reizigers reageren op mogelijke wijzigingen en innovaties.

De nieuwe dienstregeling dient in september 2018 te worden goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht en moet in december 2018 ingaan.  

De doelstelling van de laatste dienstregelingswijziging in december 2017 was een meer betrouwbare en punctuele dienstregeling te bieden. “Al blijft het op peil houden van het openbaar vervoer een continu proces”, aldus Hanneke Ruiter, woordvoerder van Syntus Utrecht. “We zien dat de verkeersdrukte verder toeneemt en dat meer reizigers gebruik maken van de bus. Ieder jaar analyseren we de dienstregeling op punctualiteit, betrouwbaarheid en de kans op een zitplaats om onze dienstregeling zo optimaal mogelijk in te zetten.”

Terwijl de drukte in en om de bus verder toeneemt, blijft het door de provincie beschikbaar gestelde budget dat Syntus Utrecht in dienstregelingsuren mag omzetten gelijk. Daarbij heeft de vervoerder de opdracht om met het beschikbare budget zoveel mogelijk reizigers te vervoeren.

“We willen niet alleen het huidige openbaar vervoer op peil houden, maar ook meegaan met de tijd en met de behoeften van onze reizigers”, vervolgt Hanneke Ruiter. “We willen blijven innoveren en verbeteren waar dat kan. Binnen het beschikbare budget is dit soms best een ingewikkelde puzzel; bieden we ergens in de provincie meer openbaar vervoer, dan zal dat elders een vermindering van het OV-aanbod betekenen. Voor de dienstregeling van 2019 hebben we vele ideeën die we nu bij reizigers willen toetsen."

De enquête is van 12 februari t/m 4 maart a.s. in te vullen via www.syntusutrecht.nl/meedenken.


Trefwoorden: rtv ronde venen ronde venen provincie utrecht openbaar vervoer provincie utrecht openbaar vervoer concessie dienstregeling 2019 enquete
Geplaatst

woensdag 14 februari 2018 | 01.03 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 14 februari 2018 | 01.26 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-