WK Koekblik schuiven in Wilnis

Wilnis - Dinsdagavond 27 februari wordt het eerste wereldkampioenschap ‘Koekblik Schuiven’ gehouden op de IJsbaan in het Speelwoud in Wilnis.

Het CDA De Ronde Venen is vorige week woensdagavond in alle stilte in overleg getreden met de vrijwillige brandweer van Wilnis, om te kijken of het mogelijk zou zou zijn om een ijsbaan te realiseren in het Speelwoud.

Vrijdagmorgen heeft ReVe bestrating een omheining gegraven en in het weekend is, na het aanbrengen van een zeil als ondergrond, het water opgespoten door de vrijwillige brandweer.

Het CDA is trots dat er gelijk zoveel enthousiaste Wilnissers komen helpen om dit plan te realiseren. Lijsttrekker Rein Kroon: “Super om te zien dat 20 brandweermannen klaar staan”. Ondanks de kou werd hard doorgewerkt. Ook omwonenden kwamen een kijkje nemen en staken gelijk de handen uit de mouwen.

“Iedereen herinnert zich de de legendarische schaatswedstrijden bij Nooitgedacht en nu 20 jaar later een heus Wereldkampioenschap Koekblik Schuiven” zegt Kroon lachend! Koekblik Schuiven is net zoiets als curling, een soort sjoelen op het ijs. Hilarisch om te doen maar vooral gezellig. Voor de koek en zopie wordt gezorgd en de opbrengst gaat naar een goed doel. 

Inschrijving gaat per team (max. 5 personen - € 3 per persoon) of per persoon en dan wordt een team gemaakt! Inschrijven kan vanaf 19:00 uur in de brandweerkazerne in Wilnis naast de IJsbaan. Doe mee en schrijf je in met buren, vrienden en wie weet gaan jullie er met de beker vandoor!

Het WK Koekblik Schuiven wordt mogelijk mede mogelijk gemaakt door de vrijwillige brandweer van Wilnis en diverse lokale ondernemers.


Trefwoorden: speelwoud wilnis gemeenteraadsverkiezingen 2018 ijsbaan wilnis wk koekblik schuiven wilnis ronde venen rtv ronde venen
Geplaatst

maandag 26 februari 2018 | 15.41 uur

Laatst gewijzigd

maandag 26 februari 2018 | 15.48 uur

Auteur

Ferry Mulder


-advertentie-